2 U 1

Uradi sam lijepu dekoraciju za biljke na zidu

 

Genijalni „uradi sam“ projekt koji možete proučiti u nastavku pronašli smo na stranicama njemačkog bloga Make It Boho koji vodi Jenny iz Berlina i koja je za svoje biljke osmislila ovu impresivnu strukturu od plastičnih cijevi.

Želite li svoj dom ukrasiti biljkama na malo drugačiji način onda je ovaj projekt kao stvoren za vas! Pročitajte u nastavku upute, cijeli proces možete pogledati i u videu, a na vama je da odlučite koliko ćete kompleksnu strukturu stvoriti za svoj zid.

Potreban materijal

PVC cijevi različitih dužina i broja otvora
spojnice za cijevi u obliku slova T
spojnice za cijevi u obliku koljena
poklopci za zatvaranje cijevi
primer sprej
boja u spreju
bušilica s nastavkom za bušenje zida ili pločica
dugi vijci
olovka
obujmice za cijevi (broj ovisi o veličini strukture) s pripadajućim vijcima
čekić
ulošci za vijke
pištolj na vruće ljepilo
ukrasni detalji
biljke sa zemljom

Postupak

Spojite plastične cijevi pomoću T-spojnica i koljena u manju strukturu. Nanesite sloj zaštitnog spreja, a potom sve obojite u željenu boju. Kada se sve dobro osuši prislonite na zid na visini gdje želite da počne vaša struktura i olovkom zabilježite mjesto gdje ćete ju pričvrstiti.






Izbušite potrebne rupe u zidovima i popunite ih plastičnim ulošcima za vijke. Obujmice opremite pripadajućim vijkom i smjestite ih u rupe s ulošcima. Postavite prvi dio strukture u obujmice i pričvrstite ga.


Postavite drugi dio strukture na zid kako biste mogli ponoviti postupak i obilježiti mjesta novih rupa za učvršćivanje cijevi. Uklonite drugi dio, izradite rupe, popunite ih ulošcima, pričvrstite obujmice i potom vratite cijevi natrag te ih dobro pričvrstite.

One odvojke koje ne planirate popuniti biljkama zatvorite pomoću čepova i ukrasnih dodataka koje ćete pričvrstiti vrućim ljepilom. Kada završite vrijeme je za popunjavanje odvojaka biljkama po želji.



Puzavice, sukulente, zračne biljke, koju god vrstu odaberete, vaš će kućni vrt izgledati atraktivno i efektno postavljen u ovakvu domišljatu strukturu s industrijskim štihom.





Izvor: Make it Boho

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
22. travanj 2024 21:59