VRT U GRADU

Uživajte u zdravom životu uz povrće koje ste sami uzgajili kod kuće

Pronađite slobodan kutak i imat ćete najbolje povrće iz vlastitog vrta, evo kako!

Asfalt, zagađenje, stres... bilo da je riječ o okolišu, zvuku ili svjetlu, sve više ljudi čezne za kontaktom s prirodom. Stvaranje malog povrtnjaka kod kuće izvrstan je način da pobjegnemo na kratko od brzog tempa gradskog života. Obrada zemlje, zalijevanje i razmatranje različitih faza rasta povrća opuštajuća je terapija koja nas usklađuje s našim okolišem. Malo je stvari koje su tako korisne poput ubiranja vlastitih plodova... od vrta do stola!

Ako ste početnik, bit će vam puno lakše uzgajati sadnice, odnosno uzgojene sorte spremne za presađivanje. Naći ćete ih u rasadnicima. Ako već imate iskustva, nastavite sa sjemenkama, ako je moguće organskim. Tada možete dobiti vlastito sjeme iz onih biljaka koje su vam dale dobru žetvu.

EASTWOOD posuda za vrt, 120 x 80 x 20 cm, 29,95 eura, Leroy Merlin

Plantažer od sušenog drva za uzgoj povrća, bez kemikalija, s pocinčanim metalnim uglovima, visine 120 * 80 cm i 20 cm.

Kvadratni povrtnjak GEOLIA, 100 x 100 x 49 cm, 69,90 eura, Leroy Merlin

Urbani vrt u kolicima od nehrđajućeg čelika, Cijena od 129 eura, PortobelloStreet.es

Najpraktičniji način uzgoja biljaka je u posudama koje su visoke poput ove na fotografiji iznad.

Stalak za vrtne posude LÄCKÖ, 61 x 160 cm, 399 kn, IKEA

Izravna sunčeva svjetlost je ključna za fotosintezu povrća. Ako blizina zgrada ili orijentacija vaše terase ima izravno sunce tijekom određenih sati, posadite salatu, rotkvice, luk i jagode. Ako cijeli dan uživate u suncu, odlučite se za patlidžane, papriku ili rajčicu.

Plastenik za zaštitu bilja 1,8 x 1,8 x 1,97 m, 789 kn, Bauhaus

Ovaj plastenik za zaštitu bilja tijekom zimskog perioda osigurava optimalnu zaštitu od smrzavanja, a može se koristiti tijekom cijele godine kao plastenik za rajčice ili rasadnik za bilje. Zahvaljujući robusnom čeličnom okviru otporan je na vjetar, a transparentna ekstra jaka mrežasta folija (180 g/m) ima UV zaštitu od 5%, sadrži patentni zatvarač i jedan prozor koji se lako namotava.

Drveni plantažer, Amazon

Ako nemate vrt ... dobri su i plantažeri. Drveni se ističu jer će najbolje zaštiti podlogu od hladnoće i vrućine. Ako veličina vaše terase to dopušta, visoki plantažer za uzgoj olakšava rad bez naprezanja leđa.

VÄXER, set umetaka za uzgoj, 39,90 kn, IKEA

Vrt na stolu, SimonRack Simongarden urbani komplet s policom, zeleni, pocinčani, 850 x 1200 x 400 mm, Simonrack, 110 eura, Amazon

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
24. travanj 2024 12:22