Kontrola korova

Vrtlari tvrde da korov koji raste kroz šljunak umire trenutačno s ovom učinkovitom metodom

 AZOVSKY/GETTY IMAGES/ISTOCKPHOTO, LDPROD/GETTY IMAGES/ISTOCKPHOTO
Kontrola korova glavna je briga za vlasnike kuća, posebno one sa šljunkom

Srećom, vrtlari su se oglasili na društvenim mrežama kako bi podijelili kako najbolje riješiti problem.

Postoji širok raspon uobičajenih vrsta korova. Od travnatih korova kao što su henbit i portulak ili tušt do drvenastih korova kao što su širokolisni ili maslačak, ove se biljke ne boje nastaniti u ukrasnom šljunku. Umjesto da odjurite u trgovinu kako bi kupili sredstva za uništavanje korova, iznenaditi ćete se kada čujete da postoji bolji, prirodni način za uklanjanje ovih vrtnih nametnika.

image
AZOVSKY/GETTY IMAGES/ISTOCKPHOTO

Jedna je žena otišla na Facebook stranicu Gardening i zatražila savjete za uklanjanje korova.

“Bok ljudi, isplati li se sad staviti sredstvo za uništavanje korova na moj šljunak ili bi kiša samo razrijedila otopinu? Također se pitam koristi li itko izbjeljivač za uništavanje korova. Imam šljunčani prilaz i mrzim koristiti Resolve jer uzrokuje zdravstvene probleme. Hvala", napisala je Anđela.

Kolege vrtlari preporučili su Anđeli da se kloni korištenja izbjeljivača i da se umjesto toga odluči za prirodne metode.

Mnogi su predložili da koristi kombinaciju soli i kipuće vode kako bi ubila korov.

“Izbjeljivač je također kemikalija. Različita sredstva za uništavanje korova djeluju na različite načine, samo pazite da slijedite upute, izbjegavajte korištenje kemikalija koje nisu odobrene za upotrebu", rekao je Kristijan Soper.

image
ARTPHOTO13/GETTY IMAGES/ISTOCKPHOTO

Kristina H. je napisala: "Držite se dalje od izbjeljivača i koristite kipuću vodu i sol."

“Da, ovo stvarno dobro funkcionira. Imamo kupine koje rastu uz rubove naše terase, a kipuća voda i sol najbolji su način koji smo pronašli da ih učinkovito ubijemo”, savjetuje Katarina.

Sol trenutno ubija biljke, a vruća voda pomaže korovu da brže upije sol. Napravite omjer jedan prema dva soli i vode ili posipajte korov solju, a zatim ga zalijte vodom.

“Stavljam ga na šljunčana područja i preko ploča dva puta godišnje i osim ponekog korova ili komadića trave kroz ploče, djeluje" rekao je jedan.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
13. travanj 2024 10:44