Genijalka

Vrtlarica s briljantnim savjetom za uočavanje biljaka koje treba zaliti u nekoliko sekundi. Bez prljanja ruku

 TIKTOK/ @SAMANTHAROSE.KETO/
Zagrižena vrtlarica podijelila je brz i jednostavan trik pomoću kojeg možete utvrditi jesu li vaše biljke u posudi dehidrirane u nekoliko sekundi

Zaljubljenica u biljke demonstrirala je "genijalan" trik za određivanje koje biljke trebaju vodu u nekoliko sekundi - bez da zaprljate ruke.

Pametna vrtlarica Samantha Rose objasnila je da ako se lonac s biljkom prevrne kada ga gurnete, to znači da biljci očajnički treba voda.

S druge strane, dovoljno hidratizirane biljke neće se pomaknuti kad ih udarite nogom, objasnila je kreatorica sadržaja svojoj vojsci pratitelja na TikToku.

Iako je unutarnje i vanjske biljke potrebno češće zalijevati tijekom toplijih mjeseci, pretjerano zalijevanje može uzrokovati njihovo truljenje.

image
TIKTOK/@SAMANTHAROSE.KETO/

U jednom od svojih videa, Samantha je rekla da joj trik udaranja, koji je naučila od oca, pomaže da prepozna koje biljke imaju lagano tlo prije nego što ih zalije.

"Tata me naučio jednom od najboljih trikova za vrt. Ovo će vam uštedjeti puno vremena i spasiti živote puno biljaka", objasnila je u snimci.

“Najbolji način da saznate treba li vašoj biljci vode je udarac u lonac. Ako se ne kreće ne treba joj voda. Ako se kreće, treba vodu, nema na čemu."

Nekoliko je gledatelja pohvalilo trik.

"Neću lagati kao profesionalni hortikulturist, hodam po staklenicima radeći upravo to cijeli dan", rekao je jedan.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
29. travanj 2024 19:14