JESTE LI ZNALI?

Zelene biljke idealne za spavaću sobu

 Instagram/@little_plant_moments
 

Često možemo čuti da biljke ne bi trebalo držati u spavaćoj sobi jer zbog noćne fotosinteze 'kradu', kisik, ali stručnjaci kažu da postoje one ukrasne biljke koje su zapravo 'pročišćivači' prostora. Naime, te biljke na učinkovit i uspješan način filtriraju te pročišćavaju zrak, a evo o kojim se biljkama radi.

1. Sanseveria

To je biljka koja će odlično uspijevati u većini spavaćih soba. S obzirom na to da je po prirodi nezahtjevna za uzgoj, a može uspijevati i na svjetlu i u sjeni, ova biljka najviše voli suh zrak. Stručnjaci kažu da tijekom noći ona ispušta kisik zbog čega je jedna od najboljih biljaka za držanje u spavaćoj sobi.

2. Dracena ili zmajevac

Vizualno atraktivna dracena posebno je korisna biljka ako ju držite u spavaćoj sobi. Naime, ona uklanja toksine iz zraka i tako ga prirodno čisti. Najbolje će uspijevati u onim spavaćim sobama u kojima je veći dio dana prirodno svjetlo.

3. Lavanda

Ah, ta divna, mirisna lavanda! Osim što je divnog izgleda, ova biljka savršena je upravo za spavaću sobu. Lavanda sama po sebi već pruža ugodan miris, a ujedno aromom pomaže u liječenju nesanice, ali i tjeskobe jer ima značajno sedativno djelovanje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. travanj 2024 14:51