StoryEditor
PRIJETI IM IZUMIRANJE

Želite pomoći pčelama? Nemojte uklanjati ovu biljku iz svoga vrta

Maslačak je najbolji prijatelj oprašivača, pa tako i pčela, zato se preporučuje da ih ovog proljeća ne uklanjate iz svoga vrta
 Pixabay

Nedavno provedena istraživanja pokazala su zastrašujuće rezultate - svijetu uskoro prijeti izumiranje pčela. Bez pčela nema oprašivanja, nema života, a samim time nema ni nas. Naime, pčele su jedne od insekata koji vrše preko 90 posto oprašivanja, ali postoje rješenja kako spriječiti njihovo izumiranje.

Rješenje ovog problema krije se u maslačku - predivnim biljkama koje rastu u našem vrtu, a između ostaloga privlače i pčele.

Foto: Pixabay
 

Osim što je izuzetno koristan za ljude, maslačak je kao biljna vrsta od neprocjenjive vrijednosti za pčele i druge oprašivače, prenosi portal Return To Now.

Globalnoj borbi za spas pčela možete se priključiti tako da jednostavno ne prskate korov, između ostaloga i samonikle maslačke, već dopustite da vaša trava malo više izraste između dva košenja. Kako tvrde stručnjaci koju su se bavili ovim istraživanjem, ostavljajući travu u našim vrtovima da naraste barem do visine gležnja, biljke dobivaju veću priliku za rast i cvatnju.

Foto: Pixabay

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. lipanj 2020 20:37