JEDNOSTAVNO RJEŠENJE

Znate li čemu služe komadi sapuna postavljeni u vrtu? Ovo je pravi razlog

 @kimmyg1986/instagram
Budući da jeleni imaju osjetljiv njuh, mogu ih odvratiti predmeti koji ispuštaju jak miris — poput sapuna

Vidjeti komad sapuna kako je ležerno odložen u nečijem vrtu ili je postavljen na drvo jedna je od onih stvari koje bi vas mogle natjerati da se zapitate što on radi tu. Međutim, postoji poprilično jednostavan odgovor i dobar razlog zašto je taj sapun tu.

Kada potrošite jako puno vremena na kultiviranje svog prekrasnog vrta, vjerojatno vam se srce slomi kad vidite štetnike kako gutaju sav vaš trud. Među tim štetočinama su jeleni, koji, razumljivo, vole grickati bujne biljke. Jedan od najjednostavnijih načina da ih spriječite u tome je baš sapun. Zvuči pomalo neobično, ali doista funkcionira.

Budući da jeleni imaju osjetljiv njuh, mogu ih odvratiti predmeti koji ispuštaju jak miris — poput sapuna. Imajući ovo na umu, slobodno možete objesiti sapun u svojim vrtovima ili ga rasporediti na kolce oko svojih voljenih biljaka. Također ćete primijetiti da je sapun sastojak mnogih repelenata za jelene, a može pomoći u odvraćanju i drugih nametnika.

Dakle, kad sljedeći put vidite sapun u nečijem vrtu, odmah ćete znati da ima posla s neželjenim gostima, a ako i vi imate problema s jelenima koji vam jedu sve biljke, možda biste trebali isprobati ovaj trik.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
05. travanj 2024 01:18