DOVOLJNO ZA ORGANIZAM

Znate li koliko smokava smijete pojesti dnevno? Nije preporučljivo prekoračiti broj

 BENEDICTE THIERRY/GETTY IMAGES

Volite jesti smokve, ali ne želite pretjerati s konzumacijom? Donosimo koliko smokava dnevno je zdravo pojesti za ljudski organizam.

Smokve su izuzetno slatko voće s nekoliko hrskavih sjemenki. Mogu se konzumirati svježe ili sušene, a zapravo su sušene dostupne tokom cijele godine. Budući da je voće bogato prirodnim šećerima, poznato je kao prirodni slatkiš. Dostupne su u raznim bojama od ljubičaste, crvene, zelene i zlatne. No, postoji limit koliko smokava dnevno ljudski organizam smije konzumirati.

Smokve su niskokalorične. Otprilike 100 grama svježih smokava sadrži samo 74 kalorije i neizmjerno su bogate topivim dijetalnim vlaknima, esencijalnim hranjivim materijama i nizom biljnih spojeva koji doprinose liječenju zdravlja.

Smokve su izvor antioksidansa koji pomažu u uklanjanju slobodnih radikala i sprječavaju niz kroničnih bolesti poput raka, dijabetesa i smanjuju upalu. No, s obzirom na njihovu hranjivu vrijednost, koliko smokava dnevno ljudski organizam može probaviti?

Smokve su nevjerojatno zdravo voće, međutim odgovor na pitanje koliko smokava dnevno ljudski organizam može probaviti su 2 do 4. Ova količina smokvi na dnevnoj bazi dovoljna je kako bi popunio nivo kalcija i željeza u tijelu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
21. travanj 2024 07:06