Svi žele imati...

Zračne biljke jer su tako fotogenične...I baš zato su hit na Instagramu!

 Instagram
Donosimo vam primjere s Instagrama koji su nas posebno oduševili, a koga ne bi?

Zračne biljke već su neko vrijeme predmet žudnje mnogih zaljubljenika u biljke, a posebno mjesto zauzimaju u srcima (i objavama) pripadnika Instagram zajednice. Najčešće se objavljuju Tillandsie koje su rod zimzelenih trajnica, članova porodice bromelija (Bromeliaceae), iz Srednje i Južne Amerike gdje rastu na mjestima s puno vlage. One nemaju korijenje koje puštaju u zemlju, nego svu potrebnu vodu i hranu apsorbiraju preko listova i trihoma - struktura sličnih dlačicama. Tillandsie su bile vrlo popularne 70-ih godina kao sobne biljke, ali i kao sastavni dio cvjetnih aranžmana i buketa, a danas se vraćaju na velika vrata, i to kao sobne biljke koje se postavljaju u prostor kao svojevrsna minimalistička skulptura koja se sastoji od nježne biljke prekrasnih boja, postavljena na posebno dizajnirane držače i podmetače ili u terarije. Donosimo vam primjere s Instagrama koji su nas posebno oduševili, a koga ne bi?

LOCURA PLANTIL

Iza ovog profila stoji zaljubljenica u biljke i fotografiju Cristina Garcia. Ovu instalaciju na fotografiji izradila je kao dar za dragog prijatelja koji voli more.

PLANTE OASEN

Renathe Mitchell stoji iza ovog fantastičnog profila. Ona u svom stanu ima preko 100 biljaka. Osim biljaka, ljubav gaji i prema dizajnu interijera.

BOREEN

Stalak na slici košta 20 eura, a može se kupiti u španjolskom webshopu www.boreen.com.

DOWN TO EARTH EUGENE

I to je webshop, specijaliziran je za vrt i kućanstvo, a nama se sviđa ova staklena kupolica.

ELEMENT AND BLOOM

Drago i poludrago kamenje, kristali i kamenje za liječenje koji služe kao stalak za biljke baš su cool.

GREEN FINGERED BOY

Arhitekt iz Londona osim što u svom stanu ima više od 100 biljnih vrsta, radi i prekrasne postere.

ILLDEPENDENT

Iza ovog profila stoji japanski umjetnik Yoshiyuki Uchiyama čiji glavni fokus su igračke i biljke.

APSLEY WATERCOLOR

Aaron Apsley je umjetnik iz SAD-a koji slika akvarele s botaničkim motivima.

THE TILLY TRIBE

Tilly kao Tillandsia od milja i Tribe kao pleme čine jednu gorljivu zajednicu ljubitelja zračnih biljaka koja nas svakodnevno osvaja zanimljivim objavama na ovom Instagram profilu.

ANSU VANDA

Na www.ansu.eu nalaze se pretežno orhideje i zračne biljke, no ova ekipa je prepoznata i po nagrađivanim stalcima koji nisu samo funkcionalni, nego naglašavaju i ljepotu biljke.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
02. travanj 2024 02:32