NEOBIČAN DIZAJN SERIJE LUV

Danska dizajnerica Cecilie Manz ujedinjuje nordijsku eleganciju i suptilnu boju u kupaonskoj seriji Luv za Duravit

 

„Kad sam osmišljavala dizajn za Duravit, od samog početka u mislima mi je bila slika zdjele ispunjene vodom na jednostavnom stolu,“ rekla je danska dizajnerica Cecilie Manz. Ta je slika inspirirala Duravitovu kupaonsku seriju Luv, koja donosi potpuno nove mogućnosti dizajna za veće prostorije ili gostinske kupaonice.

Neobičan dizajn serije Luv kombinira nordijski purizam i bezvremensku eleganciju. Nježni oblici slijede oštru geometriju. Odabir materijala i boja potvrđuje profinjeni smisao Cecilie Manz za nijansiranu formu. Njezina paleta boja mat lakova i glazura u mekim nijansama osmišljena je ekskluzivno za Duravit te ističe svježi karakter serije Luv.

Tri veličine ovalnih nasadnih umivaonika izrađenih od materijala DuraCeram® impresioniraju svojim suptilnim linijama, velikodušnim unutarnjim bazenima i čistim rubovima. Na verzijama s ugrađenom platformom za otvor za slavinu, armatura za slavinu je postavljena na sredini stražnje strane, a na malim ručnim umivaonicima postavljena je na lijevoj ili desnoj strani. Opcionalno ostakljena vanjska površina dostupna je u satenski mat bijeloj, sivoj ili boji pijeska. Taj kontrast sa sjajnim bijelim ostakljenim unutarnjim bazenom predstavlja jedinstvene komade namještaja specijalnog izgleda i dojma. Keramički odvod osigurava potpun i cjelovit skladni izgled.

Stalak za umivaonik sastoji se od konzolnog stola na četiri nježno zakrivljene nožice podesive visine. Koristeći taj jedinstveni jezik dizajna, Cecilie Manz vješto ostvaruje prvobitnu sliku stola i zdjele s vodom. Dostupne su tri širine: 1788 mm za dvostruki umivaonik, 1388 mm za jednostruki i 688 mm za gostinsku kupaonicu. Lakirani u satenskoj mat i dostupni u bijeloj, nordijski bijeloj, sivo-smeđoj, kameno sivoj, svjetlo plavoj i tamno plavoj boji, konzolni stolovi značajno doprinose osjećaju prostora. Konzolni paneli od kvarca u tri savršeno usklađene verzije boja i verzije od čvrstog drva američkog oraha kupac može kombinirati prema želji. Prostor za pohranu dostupan je u obliku odjeljaka i ladica na izvlačenje bez ručki, prikladno opremljenih tehnologijom na dodir (tip-on) i samo-zatvarajućim mehanizmima.

Serija je upotpunjena novim ogledalima u tri širine od 500 do 1600 mm s ugrađenom funkcijom zatamnjenja i grijanjem ogledala. Uz standardnu visinu ogledala od 800 mm, svi modeli su također dostupni u visini od 1200 mm. LED rasvjeta bez odraza na gornjem vrhu ogledala s aktiviranom ambijentalnom rasvjetom jamči optimalno osvjetljenje do 700 luksa.

Serija Luv također nudi praktične kade bazirane na obliku posuda za pranje. Besprijekorne i izrađene od materijala DuraSolid A, nude ugodan osjećaj topline i mat izgled visoke kvalitete. Dostupne su u samostojećim, zidnim i kutnim (lijevo i desno) varijantama. Kao poseban dodatak, kade se mogu opremiti direktno ugrađenim sustavom vrtloženja zraka (samo zidna i kutna varijanta), ili s ugrađenim zvučnim sustavom kojim se može upravljati pomoću bilo kojeg uređaja putem Bluetooth veze.

Duravit AG

Osnovan 1817. u gradu Hornberg, području Black Forest, Duravit AG je danas vodeći međunarodni proizvođač dizajnerskih kupaonica. Tvrtka posluje u više od 130 zemalja svijeta i predstavlja inovacije na području dizajna s potpisom, inteligentne uporabe tehnologije i vrhunske kvalitete. U suradnji s istaknutim međunarodnim dizajnerima, kao što su Philippe Starck, EOOS, Phoenix Design, sieger design, Kurt Merki Jr., Christian Werner, Matteo Thun and Cecilie Manz, tvrtka razvija jedinstvene kupaonice koje uistinu trajno unapređuju kvalitetu života korisnika. Duravitov portfelj proizvoda sadrži sanitarnu keramiku, kupaonski namještaj, kade i tuševe, wellness sustave, WC s tušem, slavine i dodatke.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
01. svibanj 2024 22:27