IDEMO TAMO

Kreće vrijeme čarobno uređenih prostora po gradu: božićno ruho poznatog zagrebačkog restorana inspirirano je talijanskom tradicijom

 /BOJAN ZIBAR
Restoran Butler ove zime donosi spoj bezvremenskog uređenja i adventskog menija
Restoran Butler ove zime donosi spoj bezvremenskog uređenja i adventskog menija

U zagrebačkom restoranu Butler blagdani su stigli u najljepšem mogućem izdanju, u kojem se dizajn prostora susreće s toplinom, tradicijom i mirisima koji stvaraju osjećaj doma.

Novi broj magazina Dom&Dizajn je u prodaji! Vodimo vas na najljepše hrvatske farme

Ovogodišnje uređenje koje potpisuje Ema Geljić (Folie Florale), odiše bezvremenskom elegancijom. U središtu pozornosti su duboki tonovi baršunasto crvene i zlatne, raskošne grane borovine, sjajne kugle i svjetlucavi detalji koji prostor pretvaraju u pravi zimski salon. Stari crni piano, okićen ukrasnim granama i svijećama, zlatni sobovi i vintage namještaj stvaraju atmosferu koja istovremeno djeluje klasično i suvremeno, toplo i pomno promišljeno.

image

Zagrebački restoran Butler

/BOJAN ZIBAR
image

Dekoracija Djed Božićnjak

/BOJAN ZIBAR
image
/BOJAN ZIBAR
image

Ovogodišnje uređenje potpisuje Ema Geljić (Folie Florale), a odiše klasičnom elegancijom

/BOJAN ZIBAR

U istom duhu, chef Sabrina Spahić pripremila je i poseban adventski meni koji spaja talijansku tradiciju i lokalne okuse. Sabrina je svoj zanat usavršila u vrhunskim talijanskim kuhinjama, od Sicilije i Napulja do Milana, a danas u Butleru reinterpretira poznata jela kroz elegantnu, mediteransku prizmu.

image

Zlatni sobovi i vintage namještaj stvaraju nezaboravnu atmosferu

/BOJAN ZIBAR
image

U središtu pozornosti su duboki tonovi baršunasto crvene i zlatne

/BOJAN ZIBAR
image
/BOJAN ZIBAR
image

Stari crni piano, okićen je ukrasnim granama i svijećama

/BOJAN ZIBAR
image
/BOJAN ZIBAR

Glavna zvijezda blagdanskog izdanja je božićni arancin, reinterpretacija omiljenog talijanskog zalogaja. Ovo jelo kombinacija je riže, ragua od junetine, kiselog kupusa i vlasca, uz umak od kiselog vrhnja i maslinova ulja. "Arancini su jelo koje se dijeli, a Božić je upravo to, trenutak zajedništva. Zato smo ovu tradicionalnu ideju prenijeli u našu priču", otkriva Sabrina.

Trakošćan pretvoren u svjetlosnu bajku koja oduzima dah, spektakl za posjetitelje traje sve do 11. siječnja

Na meniju se nalazi i adventska pizza Gambereta, koja donosi miris mora na kontinent. Pesto genovese, fior di latte dei Monti, toplo dimljene kozice, pečene cherry rajčice, pesto rosso, svježi limun i bosiljak – sastojci su koji se odlično sljubljuju.

image
/BOJAN ZIBAR
image
/BOJAN ZIBAR
image
/BOJAN ZIBAR
image

Apple Pie Punch, koktel od zagrijanog soka od jabuke, ruma, meda i cimeta, koji mirisom podsjeća na svježe pečenu pitu

/BOJAN ZIBAR
image

Ostala ponuda hrane u restoranu

/BOJAN ZIBAR
image

Adventska pizza Gambereta donosi miris mora na kontinent

/BOJAN ZIBAR

A za pravi blagdanski trenutak tu je i Apple Pie Punch, koktel od zagrijanog soka od jabuke, ruma, meda i cimeta, koji mirisom podsjeća na svježe pečenu pitu.

Ove zime Butler pokazuje kako se elegantno spajaju dizajn i gastronomija u priču koja slavi estetiku i okuse, a sve odiše toplinom Božića.

image

Naručite svoj omiljeni magazin online i odaberite paketomat u koji će vam ga dostaviti

D&D


Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
04. prosinac 2025 21:31