D&D PREDSTAVLJA ŽIRI

D&D GRAND PRIX 2019. - Upoznajte arhitekticu Katu Marunicu iz arhitektonskog ureda NFO

 

U ovogodišnjem nagradnom natječaju D&D GRAND PRIX 2019. - "Biramo najljepšu vikendicu, dječju sobu i ured" odluku o najljepše uređenoj vikendici, dječjoj sobi i uredu donosi tim renomiranih hrvatskih arhitekata na temelju stručnog ocjenjivanja. Prijavite se i osvojite vrijedne nagrade!

Danas vam predstavljamo arhitekticu Katu Marunicu iz arhitektonskog ureda NFO i jedno od njezinih posljednjih ostvarenja - Bazen i recepcija kampa Stella Maris u Umagu.

BAZEN I RECEPCIJA KAMPA STELLA MARIS U UMAGU
  • Autor: NFO d.o.o. (projektni tim: Damjan Kolundžić, Kata Marunica, Dijana Pavić, Nikica Pavlović, Nenad Ravnić)
  • Projektna suradnja: IF Projekt d.o.o. (građevinski dio projekta, nositelj uređenja cijelog kampa)
  • Naručitelj: Plava laguna d.d.
  • Izvođač: Adriaing d.o.o.
  • Lokacija: Kamp Stella Maris, Umag, Hrvatska
  • Površina zahvata: 6500 m
  • Godina projektiranja: 2017.
  • Godina izvedbe: 2018./19.
  • Fotografija: Marko Mihaljević

Kamp Stella Maris nalazi se u gustoj borovoj šumi u Umagu. Zadatak naručitelja bio je obogatiti ponudu kampa izgradnjom bazena sa pratećim sadržajima. Cijeli projekt je nastao u suradnji s projektantskim uredom IF Projekt d.o.o. iz Rovinja koji je bio nositelj uređenja cjelokupnog kampa i građevinskog dijela projekta.

Sama lokacija, priroda i borova šuma, bila je osnova koncepta kompleksa. Sunčalište i bazeni urezani su u blago brežuljkastu morfologiju terena a svi zatvoreni sadržaji nalaze se ispod „zelenih“ krakova koji prodiru u sunčalište. Time nastaje snažna cezura postojeće prirode koja se ublažava upuštanjem građevine u teren te prodiranjem postojećeg zelenila u centralni otvoreni prostor koji je fokus cijelog kompleksa. Ovakvim pristupom naglašen je koncept cijelog kampa - maksimalno očuvanje prirode i morfologije terena.

Kompleks se sastoji od velikog bazena, dječjeg bazena i bazena za bebe. Osim bazenskog sadržaja tu se nalazi recepcija kampa i restoran. Na taj način bazen nije samo izolirani segment ponude kampa već je i prva vizura koju posjetitelji dožive prilikom ulaska u kamp.

Biografiju arhitektice pročitaj ovdje.

Foto: Marko Mihaljević

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. travanj 2024 19:17