NOVOSTI IZ DURAVITA

xs squareXSquare: suvremena elegancija i udobnost u kupaonici

Kupaonski asortiman XSquare impresionira svojim suvremenim, no elegantnim dizajnom, visokokvalitetnim površinama i materijalima, te upečatljivim kromiranim profilima

U suradnji s dizajnerom Kurtom Merkijem Jr., Duravit je stvorio asortiman namještaja koji je posebno usklađen s dizajnom suvremenih DuraSquare umivaonika. Uočljiva je značajka kromirani profil kvadratnog oblika koji obrubljuje namještaj. Na samostojećem modelu, prijelaz okvira nožica apsolutno je besprijekoran. Kromirani profil ističe rubove obje varijante. Nastavlja se na kutni promjer umivaonika, stvarajući sklad i istodobno upečatljivu neovisnost. U kombinaciji s ormarićima, ogledalima i rješenjima s ormarićem s ogledalom iz istog asortimana, također dizajniranog s upadljivim kromiranim profilom dobijamo luksuzne kupaonske prostore i elegantni, suvremeni stil namještaja. XSquare nudi razne mogućnosti kombiniranja te savršeno odgovara trenutnim DuraSquare, Vero Air, ME by Starck i P3 Comforts keramičkim serijama. Stoga se mogu stvoriti visokokvalitetne i ujednačene ideje za interijer, uključujući samostojeće i ugrađene kade, WC školjke, sanitarne armature, tuš kade, kao i dodatke.

Samo nebo je granica po pitanju potencijalnih varijanti i izbora boja. Toaletni stolići s konzolnim umivaonicima dostupni su u do pet različitih veličina (800-1600 mm) ovisno o keramici, a time nude i prostor za velikodušna rješenja s dvostrukim umivaonicima. Kompaktne verzije zaokružuju asortiman za sve vrste prostorija i dizajnerske zahtjeve. Izbor toaletnih stolića vrlo je raznolik: do sedam različitih širina toaletnih stolića može se odabrati iz DuraSquare, Vero Air, ME by Starck ili P3 Comforts, ovisno o serijama. Mogućnost jedne ili dvije ladice vrijedi za sve toaletne stoliće. Stolići su opremljeni visokokvalitetnim razdjelnicima ladica u boji javora ili oraha. Visoki ormar i poluvisoki ormar nude dodatni prostor za pohranu u širinama od 420 ili 500 mm.

Tri nove, specijalne završne obrade namještaja – mat svijetlo plava, mat betonski siva, i satenska mat boja patlidžana – kao i platnena završna dekoracija zaokružuju široku paletu boja. Dostupno je ukupno 28 završnih obrada dekoracija namještaja mat ili lakirano, satenski mat ili visoki sjaj.

Odabir konzolnog panela u jednoj od boja ormarića ili dodatno u solidnoj boji prirodnog oraha omogućuje potpuno nove i individualne kombinacije boja za seriju XSquare. Dvije ili čak tri boje u kombinaciji s lakiranom završnom obradom, kromirani profil, te konzolna ploča donose nove kontraste i visokokvalitetnih mogućnosti dizajna. Fronte bez ručki s tehnologijom na dodir suptilno ističu elegantnu i nadahnjujuću cjelovitu sliku. Novi program namještaja ima upečatljiv učinak, stavljajući jasno strukturirane naglaske u prostoriji.

Duravit nudi ogledala u osam širina (450 do 1,600 mm) i ormariće s ogledalima u četiri širine (600 do 1,200 mm), svaki dizajniran da se savršeno koordinira s namještajem. Bočni kromirani profil oblikuje rub, nastavljajući dizajnerski jezik namještaja. Površine ogledala imaju novu upravljačku ploču: ona omogućuje beskontaktnu kontrolu intenziteta, glavnog svijetla (35 mm široke rasvjetne s desne i lijeve strane), ambijentalne rasvjete i grijanja ogledala putem senzora.

Nadalje, sva ogledala imaju novu, praktičnu funkciju promjene svjetla za rasvjetu u boji: pri svjetlosti od više od 300 luksa, svjetla boja može se kontinuirano prilagođavati od 2.700 (toplo svjetlo) to 6.500 kelvina (hladno svjetlo). Toplo svjetlo stvara ugodnu atmosferu, dok je hladno svjetlo najbolje za šminkanje. Funkcija memorije osigurava da se potrebna boja rasvjete i intenziteta ne treba ponovo postavljati kad se često koristi.

Slično tome, također je nova funkcionalna organizacija unutrašnjosti ormarića s ogledalom – s kutijama za pohranu, pločom za pribor i magnetskom trakom za mali pribor, poput škara ili pinceta.

Duravit AG
Osnovan 1817. u gradu Hornberg, području Black Forest, Duravit AG je danas vodeći međunarodni proizvođač dizajnerskih kupaonica. Tvrtka posluje u više od 130 zemalja svijeta i predstavlja inovacije na području dizajna s potpisom, inteligentne uporabe tehnologije i vrhunske kvalitete. U suradnji s istaknutim međunarodnim dizajnerima, kao što su Philippe Starck, EOOS, Phoenix Design, sieger design, Kurt Merki Jr., Christian Werner, Matteo Thun and Cecilie Manz, tvrtka razvija jedinstvene kupaonice koje uistinu trajno unapređuju kvalitetu života korisnika. Duravitov portfelj proizvoda sadrži sanitarnu keramiku, kupaonski namještaj, kade i tuševe, wellness sustave, WC s tušem, slavine i dodatke, kao i instalacijske sustave.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. travanj 2024 05:26