KREATIVNOST NA DJELU

Dizajnerica preuredila dosadnu kupaonicu u čarobno mjesto, a da nije potrošila ni centa

 Roza Khamitova

Modna dizajnerica Roza Khamitova imala je dilemu. Skupila je toliko skica mogućih dizajna šalova za svoju liniju odjeće Shovava, da više ne stanu u kutije ispod njezina kreveta. Umjesto da ih premjesti u veći ormar ili prostor unutar svog radnog stola, odlučila ih je iskoristiti za kreativan projekt preuređivanja doma – u svojoj kupaonici, prenosi My Modern Met.

image
Roza Khamitova
image
Roza Khamitova

Khamitova je započela lijepljenjem raznih ostataka svojih umjetničkih djela na bijele zidove, a zatim je odlučila spojiti crteže s više crteža na vrhu. Zid njezine kupaonice sada je ispunjen kolibrićima, lelujavim biljem, pa čak i jednom ili dvije lisice. Khamitova, koja je živjela u planinama Kazahstana do trinaeste godine, uvijek je bila inspirirana prirodnim svijetom u svom životu i radu.

image
Roza Khamitova
image
Roza Khamitova

Na svojoj web stranici kaže: "Promatram prirodu i nalazim inspiraciju u najsitnijim detaljima. Možda je to krilo leptira ili strukturirana stanica lista. Možda je to pero ili gavran koji sjedi na grani drveta. Uzimam ono što vidim u prirodnom svijetu i zatim stvaram svoje komade."

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
20. travanj 2024 10:33