POLICE, REGALI I ORMARI

Maksimalno iskorištavanje malog prostora

Police do stropa za sve važne i manje važne sitnice

O odlasku od roditelja mnogi počinju razmišljati još od tinejdžerskih dana, no jedno su želje, a drugo mogućnosti. Međutim kada se sve poklopi kako treba, u jednom razdoblju života postajemo emocionalno, psihički i financijski zreli za osamostaljenje.

Imati vlastiti stan zasigurno je primamljiv osjećaj, ali mnogo je otvorenih pitanja. Kupiti novogradnju ili staru gradnju, koje lokacije su najatraktivnije, raditi namještaj po mjeri ili kupiti gotov... Sve koji se uskoro planiraju upustiti u ovaj proces zanima kako se kreću cijene nekretnina, kolike kamatne stope banke nude za stambene kredite i gdje se inspirirati za uređenje stana?

Odgovore na sva ta pitanja okupili smo na jednom mjestu, i to nakon najopsežnijeg projekta na kojem smo radili. Predstavljamo veliki vodič za kupnju i opremanje prvog stana koji smo pripremali punih godinu dana. Pratili smo sve faze kupnje i uređenja jednog stana u Zagrebu, čija nam je vlasnica beskompromisno otvorila vrata svojeg doma i s nama podijelila što je sve prošla: od odabira lokacije i podizanja kredita, preko izrade namještaja po mjeri i problema s majstorima s kojima se susretala, do najdetaljnijeg izračuna koliko sve to košta. Nadamo se da ćemo vam pomoći savjetima, idejama i inspiracijama.

Riječ je o stanu veličine 39 četvornih metara u Prečkom u kojem je predviđeno puno mjesta za police i ormare, a organizirane su skroz do stropa.

Regal uza zid koji dijeli spavaći dio te ormar uz suprotan zid, a specifičan je po tome što nema ručkica, nego se koristi "push" okov. Ručkice su izbjegnute da bi prostor djelovao što urednije, a linije bile čišće.

Na zidu koji odvaja spavaću sobu trebalo se dobiti mjesto za TV i malu glazbenu liniju, mini bar, vinoteku i biblioteku, a na suprotnom biblioteku. Izrađene su djelomično otvorene police, čije je visina vlasnica mjerila prema visini knjiga, od 25 do 35 centimetara, isto kao i prema visini vinskih čaša na stalku od 25 do 28 centimetara te buteljama od oko 40 centimetara. Bilo mi je važno da oba regala budu kompatibilna, da budu dio iste kolekcije.

U nastavku vam donosimo naš izbor polica, ormara i regala za male stanove!

Arti ormar 2 vrata crni, 2.999,99 kn

Idea ormar 2 vrata bijeli, 2.999,99 kn

Logan ormar bijeli, 2.499,99 kn

Stay zidne police sa ogledalom, od 179,99 kn

Gallery zidna polica, 549,99 kn

Gallery zidna polica s ogledalom, 649,99 kn

Brooke ormarić, 549,99 kn

Edison polica "step" sa žaruljom, 999,99 kn

Edison polica/vitrina sa žaruljom, 1,199,99 kn

Incontro regal, 3.299,99 kn

Maggiore, komoda 1.999,99 kn i viseći element 899,99 kn

Kupujte iz naslonjača uz Emmezetu!

Foto: Berislava Picek/Hanza Media, Sandra Šimunović/Hanza Media, Emmezeta

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. travanj 2024 04:34