Atraktivna nekretnina u Zagrebu

Dizajnerski stan koji gleda šumu Predsjedničkih dvora

Na sjeveru Zagreba prolazi isključivo kvaliteta, kako u izvedbi tako i u arhitektonskom oblikovanju, kaže Siniša Čubrić iz agencije Kastel Nekretnine

Dizajnerski opremljen atraktivan stan, koji se nalazi na Šestinskom vrhu uz samu šumu Predsjedničkih dvora na koju gleda, u ponudi je agencije Kastel Nekretnine.

Najveće su prednosti stana jedinstven spoj intime tradicionalne obiteljske kuće i suvremenog gradskog stanovanja te kvaliteta gradnje, izvedbe i ugrađenih materijala i opreme.

Sjever Zagreba ima svoje adute.

- Na sjeveru Zagreba prolazi isključivo kvaliteta, kako u izvedbi tako i u arhitektonskom oblikovanju. Prodaju se oni objekti koji poštuju okoliš i koji u okruženju prirodom vide prednost. Ako se već maknete iz grada, očekujete veći kontakt s prirodom, a to ovaj stan nudi - kaže Siniša Čubrić, agent agencije Kastel Nekretnine.

Stan se prodaje opremljen vrijednom rasvjetom Foscarini i Flos, vrhunskom Poliformovom garderobom i spavaćom sobom te kompletno opremljenom atraktivnom kuhinjom, izvedenom u furniru brazilskog oraha

Nalazi se na prvom katu zgrade koja se sastoji od suterena, prizemlja i dva kata, površine je 98 četvornih metara, a s vrtom, garažom i ostalim otvorenim prostorima obračunatim po koeficijentima ima ukupno 145 četvornih metara. Kvaliteta ugrađenih materijala vrlo je visoka. Zgrada u kojoj su ukupno četiri stana koncipirana je kao jednostavna bijela prizma na rubu šume. Autori idejnog rješenja su arhitekti Vedran Ivanković i Tatjana Barišić-Antolić.

- Najviše mi se sviđaju kvaliteta zgrade i vanjsko oblikovanje. Zgrada izgleda moćno, kao da će trajati stoljećima. To je meni bitan osjećaj kada dođem u objekt - kaže Čubrić.

OSTAKLJENI ANEKS

Prvi je dio stana prostor od 50 četvornih metara u kojem se nalaze kuhinja, blagovanje i dnevni boravak i koji izlazi na dvije terase i u vrt na istoj razini. Drugi dio stana gotovo iste kvadrature odvojen je rotirajućom stijenom od prvog. Ta je stijena sastavljena od dva komada medijapana ukupne mase oko 300 kilograma, a vrti se na vageru i upeta je u stropnu konstrukciju. Ovaj drugi, “skriveni” dio stana sastoji se od degažmana, WC-a, kupaonice, dvije spavaće sobe i loggie, prostorija koje su zbog nagiba terena podignute na razinu drugog kata i gledaju na šumu Predsjedničkih dvora.

Moguće je, kažu agenti za nekretnine, dodati još jednu sobu s pristupom iz dnevnog boravka, koja je osmišljena kao ostakljeni aneks na istočnoj strani zgrade.

Stan je, što se tiče ugrađenih materijala i proizvoda, opremljen isključivo vrhunskim europskim proizvođačima iz Italije i Švicarske: Zucchetti, Bisazza, Agape, Flos, Foscarini... Elektroinstalacije, videonadzor i sofisticirani alarmni sustav potpisuje Biticcino.

Interijer slijedi neke postulate avangarde kao što su betonski grijani pod završno obrađen u epoxiju, staklena vrata iz jednog komada kaljenog stakla bez okvira i okretna stijena od medijapana lakirana tvorničkim strojevima na gradilištu. Namješten je najekskluzivnijim svjetskim proizvođačima: Cassina, Cappellini i Poliform iz Studija Haramina i Themelije. Ističu se Cassinine fotelje iz limitirane kolekcije Le Corbusier, Charlotte Perriand i Pierre Jeanneret - model LC3, zatim Cappellinijev stol i stolci te rijedak Cappellinijev eksperimentalni kaširani stolić, proizveden u samo nekoliko primjeraka. Stan se prodaje opremljen vrijednom rasvjetom Foscarini i Flos, Poliformovom garderobom i spavaćom sobom te kompletno opremljenom kuhinjom, izvedenom u furniru brazilskog oraha. Cijena stana je 225 tisuća eura i u to je uključena garaža.

- S obzirom na obračunsku kvadraturu, cijena stana je vrlo korektna. Stan je gotovo novogradnja po cijeni rabljenog stana. Ovaj dizajnerski opremljen stan moguće je kupiti s namještajem ili ga preurediti - dodaje Čubrić.

Dvije terase od kojih je svaka veličine oko 20 kvadrata zamišljene su kao ljetna i zimska. U nastavku terase u razini dnevnog bravka je vrt koji završava travnatom površinom i ružičnjakom

PARKING

Dvije terase, od kojih je svaka veličine oko 20 četvornih metara, zamišljene su kao ljetna i zimska terasa. U nastavku južne terase u razini dnevnog boravka je uređen vrt koji završava travnatom površinom i ružičnjakom te direktnim izlazom na sljemenski put pa je na planinarenje u Park prirode Medvednicu moguće krenuti iz dnevnog boravka, bez izlaska u zajedničko stubište zgrade. I upravo to stanu daje jedinstven spoj intime tradicionalne obiteljske kuće na osami i gradskog stanovanja.

Parking je riješen na parceli, a osim parkirališta, stanu pripada i garaža s direktnom vezom. U neposrednoj su blizini privatna osnovna škola, stanica javnog prijevoza koji vodi na Ilicu i uređeno dječje igralište.

Više informacija potražite na www.kastel-zagreb.hr

Foto: Marko Knežević, Kastel

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
03. svibanj 2024 14:52