MJESTA KOJA MORATE POSJETITI

5 top proljetnih destinacija za sve ljubitelje dizajna i arhitekture

 Pixabay
 

Rano proljeće sa sobom donosi brojne zanimljive festivale i događaje usmjerene prvenstveno na dizajn interijera. Tako će ovog ožujka glavni grad Pakistana biti domaćin prvog 'Lahore Design Weeka' stavljajući ga na popis omiljenih destinacija za mnoge ljubitelje dizajna.

S druge strane, Boston, tradicionalni grad koji u posljednje vrijeme doživljava navalu nove energije, bit će domaćin 'Boston Design Weeka', dok će Maine proslaviti 200 godina vikendom posebnih događanja u Portlandu, Rocklandu i šire. U Europi će glavni grad Islanda dočekati posjetitelje koji će moći prisustvovati najvažnijem dizajnerskom događaju u godini. U međuvremenu će München privući inovatore kroz niz radionica i drugih dizajnerski zanimljivih događanja.

1. Reykjavik (Island)

Za dozu nadahnuća skandinavskog dizajna razmislite o odlasku u glavni grad Islanda na 12. po redu izdanje Design Marcha, vodećeg sajma dizajna u zemlji. Ove će se godine održati od 25. do 29. ožujka, počevši s danom predavanja međunarodnih i domaćih dizajnera. Ostali događaji u fokusu kreću se od mode, predstavljanja novih kolekcija namještaja pa sve do pejzažne arhitekture koja ostavlja bez daha.

2. Portland (Maine)

Država Maine ove godine proslavila je svoju 200. godišnjicu s cijelim kalendarom događaja, čiji će vrhunac biti od 13. do 15. ožujka. Naime, 13. ožujka povijesno društvo Maine započinje izložbu 'Stanje uma: Postati Maine.' U obližnjem Rocklandu, Muzeju umjetnosti Farnsworth, Centru suvremene umjetnosti Maine i kazalištu Strand održat će se manifestacija koja će uključivati ​​izradu umjetnosti, prikaz umjetničkih staza, pripovijedanje priča i tradicionalnu večeru. Zatim će krajem mjeseca, točnije 28. ožujka, Muzej umjetnosti u Portlandu otvoriti 'Priče iz Mainea: nepotpuna povijest', koja će predstaviti čak 20 priča o prošlosti države.

3. München (Njemačka)

'The Forward Festival' donijet će trunku kreativne energije Njemačkoj u sklopu Münchenskog kreativnog tjedna poslovanja. U dva dana, točnije od 12. do 13. ožujka, poznata filmska škola HFF München bit će domaćin niza radionica, predavanja i izložbi grafičkih dizajnera, digitalnih poduzetnika i mnogih drugih. Definitivno mjesto koje vrijedi posjetiti!

4. Boston (Massachusetts)

Boston je ovih dana obnovljen 'duhom kreativnosti', i to zahvaljujući novim hotelima, restoranima i još mnogo zanimljivih sadržaja. Pa, postoji li onda bolje vrijeme za otkrivanje onoga što Beantown može ponuditi nego tijekom 'Boston Design Weeka'? Grad će tako od 25. ožujka do 5. travnja biti domaćin različitih događanja, uključujući i' World Design Weeks Forum'.

5. Lahore (Pakistan)

Kada razmišljate o mjestima s odličnim dizajnom, Lahore vam vrlo vjerojatno uopće ne pada na pamet. Međutim, to ne znači da ne bi trebao. Glavni grad Pakistana bit će domaćin uvodnog izdanja Lahore Design Weeka, i to od 12. do 18. ožujka. Osnovan od strane vodećeg pakistanskog suvremenog umjetnika Rashida Rana, događaj koji će se održavati tijekom cijelog tjedna sadržavat će summit o dizajnu, izložbe, nagrade dizajna za industriju i niz tematskih događanja koje se isplati vidjeti.

Izvor: Architectural Design

Foto: Pixabay

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. travanj 2024 20:34