BEACH BAR BIČIKLETA

Adresa za potpuni odmor duše i tijela na otoku Ugljanu

U mjestašcu Čeprljandi na otoku Ugljanu smjestio se originalni beach bar naziva Bičikleta, a njegovi vlasnici, Anamarija i Marko Novoselić, željeli su postići jednostavan, ali unikatan prostor stopljen s okolnom prirodom. Mislimo da su uspjeli!

PROFIL

IME: Beach bar Bičikleta
LOKACIJA: Čeprljanda, otok Ugljan
PROJEKT: vlasnici

Kako je dobro leći na neku ležaljku dok sunce grije, usred plaže, slušajući najljepšu glazbu šuma mora, zrikavaca i galebova, "sve četiri" dići u zrak i prepustiti se zasluženom odmoru. Ako uz sve to imate priliku osvježiti se i nekim ljetnim pićem poput ukusnih smoothieja i koktela, družiti se s dragim prijateljima i udisati svježi zrak, to je definitivno prava stvar. Upravo takvo mjesto pronašli smo u mjestu Čeprljanda na otoku Ugljanu. Otvorili su ga supružnici Anamarija i Marko Novoselić koji kažu kako im se ideja o nastanku beach bara imena Bičikleta rodila "iz nebeske baze podataka u koju ponekad imaju pristup".


- Naše je mjesto baš onakvo kakvo smo htjeli da bude. Hedonističko i bezbrižno. Drugim riječima, idealna adresa za sve koji žele napuniti baterije od svakodnevnih stresnih obaveza, odmaknuti se od gradske vreve i priuštiti sami sebi trenutke guštanja koje nikada neće zaboraviti. Maleno je, ali oku i uhu definitivno drago - poručuje bračni par Novoselić i dodaje da je njihov beach bar u potpunosti, kao i inventar, njihov ručni rad, na što su beskrajno ponosni.



- Želja nam je bila da u konačnici beach bar bude jednostavan, stopljen s obližnjom prirodom i unikatan. Zato su nijanse koje u njemu prevladavaju slične kori borova i pinjola. Od materijala dominiraju drvo, željezo i kamen, a sve stolove, stolice, šank i ostale elemente napravio sam prema svojoj ideji, samostalno. Nisam imao pomoć dizajnera i arhitekata - smije se vlasnik Marko Novoselić.

Od materijala dominiraju drvo, željezo i kamen, a sve stolove, stolice, šank i ostale elemente vlasnici su izradili sami.

U beach baru Bičikleta osim što možete odmoriti dušu i tijelo, možete pogledati i zanimljive izložbe. Vlasnici ističu da im je želja promovirati kulturu i umjetnost, uglavnom tako što izlažu radove mladih umjetnika. Nedavno su u prostoru bara bili izloženi odlični radovi mladih talentiranih kreativaca, Ante Dorkina i Tanje Rebac Perice. Gosti su oduševljeno prihvatili ideju o izložbama u beach baru i s velikim zanimanjem razgledavali izložene umjetničke predmete.



Jako se veselim budućim izložbama i imamo u planu naveliko promovirati kulturu otoka, ali i šire - poručuju vlasnici koji priznaju da, kad je riječ o profilu gostiju u beach baru Bičikleta, nema pravila. Posjećuju ih apsolutno svi, od najmlađih do najstarijih. Svi oni tu se osjećaju ugodno jer su zapravo u prirodnom, ljetnom ambijentu, bez nekih umjetnih, isforsiranih kreacija. Više o ovom sasvim posebnom beach baru možete saznati na Facebook stranici: Beach bar Bičikleta.

Foto: Luka Gerlanc / Hanza Media

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
20. travanj 2024 04:04