Ne štedi na šumi

AKTUALNO U JYSKU Akcija pošumljavanja Medvednice s 10.000 sadnica bukve

Poznati maloprodajni lanac organizirao je sadnju u zonama koje su stradale zbog vremenskih nepogoda. Događaj su podržali brojni građani

Maloprodajni lanac JYSK, u sklopu svoga društveno odgovornog projekta “Ne štedi na šumi!”, održao je prošli vikend dobrovoljnu akciju sadnje 10.000 sadnica drva bukve u dvije zone Parka prirode Medvednica na Sljemenu, koje su tijekom godina stradale pod utjecajem vremenskih nepogoda.

- Okupili smo se na Sljemenu kako bi JYSK-ovi volonteri zajedno s građanima zasadili 10.000 sadnica drva bukve koje je JYSK donirao u sklopu akcije “Ne štedi na šumi!” Obnavljamo područje u dvije zone Parka prirode Medvednica koje su prije nekoliko godina stradale u olujnom nevremenu. Osim financijski, kao kompanija kroz ovakve projekte želimo pomoći i na drugačiji način kako bismo ostavili trag u prirodi za nove generacije - izjavila je Vesna Kukić Lončarić, country manager JYSK-a Slovenija, Hrvatska, Bosna i Hercegovina te Srbija.

Cilj je ove akcije pozitivnim primjerom podizati svijest javnosti o važnosti šuma i njihovu razvoju te nastaviti s ovakvim projektima tijekom cijele godine diljem Hrvatske

Cilj je ove akcije pozitivnim primjerom podizati svijest javnosti o važnosti šuma i njihovu razvoju te nastaviti s ovakvim projektima tijekom cijele godine diljem Hrvatske

RECIKLIRANJE

Projekt je realiziran u suradnji s Hrvatskim šumama, a pošumljavanje se vršilo na području oko PD-a Risnjak u sklopu Parka prirode Medvednica. Unatoč vremenskim uvjetima i pokojoj pahulji snijega, akciju pošumljavanja podržali su brojni građani zainteresirani za očuvanje okoliša kojima je za sadnju podijeljeno čak 10.000 sadnica. Među njima je bila i poznata hrvatska pjevačica Mirela Priselac Remi.

- Pozdravljamo inicijativu JYSK-a i zahvaljujemo im što su aktivnosti u sklopu svoga društveno odgovornog poslovanja usmjerili prema šumama. Ovakve akcije pridonose podizanju svijesti kod svih građana o potrebi očuvanja šuma, a one su ugrožene od klimatskih promjena i neodgovornog ponašanja pojedinaca. Bez šuma nema ni čistog zraka, ni čiste vode, a ovakve mlade i zdrave šume, kakva će ovdje niknuti, naš su najbolji saveznik u ublažavanju posljedica klimatskih promjena. Koristi od šume su višestruke, a samo odgovornim gospodarenjem moći ćemo ih sačuvati - rekao je Damir Miškulin iz Hrvatskih šuma, voditelj UŠP-a Zagreb.

Ovim projektom JYSK je prikupljena sredstva od prodaje 50 posto recikliranih plastičnih vrećica tijekom prva tri mjeseca ove godine donirao za nabavu sadnica sa svrhom pošumljavanja.

INFORMACIJE

Cilj je JYSK-a pozitivnim primjerom podizati svijest javnosti o važnosti šuma i njihovu razvoju te nastaviti provoditi ovakve projekte tijekom cijele godine i diljem Hrvatske.

Više informacija o JYSK-u možete pronaći na Facebook stranici te Instagram profilu, kao i na službenoj web stranici JYSK.hr.

Foto: Sandro Sklepić

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. travanj 2024 13:09