10. i 11. lipnja

Art park za vikend na Branimircu: oživljavanje legendarne zagrebačke tržnice

 Maja Riznić

Ovogodišnju ljetnu sezonu projekt Art park započinje vikend događanjem Pop Art Park na Branimircu – piknik prije kampiranja. Istočna livada kod Tržnice Branimirova (od milja Branimirac), 10. i 11. lipnja, postat će idealna lokacija za piknik i ugodno dnevno-večernje opuštanje uz dobar društveni program. Bit će to prilika za oživljavanje legendarne, pomalo zaboravljene zagrebačke tržnice i prvi event ovog tipa na toj lokaciji, ali i uvod u glavni ovosezonski program Art parka na Ribnjaku, planiranog u periodu od 23.6.2023. do 15.7.2023.

image
Maja Riznić

Prvog dana, 10.6., FRüHSTüCK & Art park kreću zajedno u novu sezonu i serviraju muzikalni zagrebački doručak. Svi koji posjete Branimirac od 10:30 h nadalje, osjetit će miris fine hrane koju će pripremati Munchy, a za dnevni glazbeni odabir bit će zaduženi Mića, phillipe i Oberan. Nakon 15 h glazbenu selekciju nastavljaju Tihomir Krklec-Afrika a.k.a Jogurt i Phillipe, a popodnevne dekice zamijenit će opuštena večernja varijanta plesa i druženja.

image
Art Park Zagreb
image
Maja Riznić

Drugog dana, 11.6., u planu je radionica izrade terarija pod zelenim vodstvom Hortiarta. U sklopu radionice polaznici će imati prilike samostalno naučiti tehniku izrade biljnih terarija, a više o sudjelovanju pronađite na FB eventu. Od 15 h do 20 h livadu na Branimircu će posjetiti omiljeni zagrebački Pink buvljak, otvoren svima koji žele pronaći nove vlasnike svojim rabljenim ili nekorištenim stvarima, rukotvorinama i slično, a pritom nešto i zaraditi. Pink buvljak je i za one koji će te iste predmete sa zadovoljstvom kupiti i udahnuti im novi život. Svi koji vole kupovati kvalitetno i po prihvatljivim cijenama, a prije svega reciklirati te podržati domaću scenu malih proizvođača i inspirativnih kreativaca, ovdje će pronaći nešto za sebe. Za glazbenu podlogu bit će zadužen D-Gree, po mnogima afrobeat-soul-funk enciklopedija. Za večernji program bit će zadužena ekipa Glazbene kuhinje koja zna ukusno skuhati house, funk i disco tulume.

image
Maja Riznić
image
Maja Riznić
image
Maja Riznić
image
Maja Riznić

Organizatori se nadaju da će prvi Pop Art Park na Branimircu – piknik prije kampiranja, biti početak svojevrsne revitalizacije nekoć legendarne zagrebačke tržnice Branimirac. Detaljnije informacije potražite na Facebooku: Art Park Zagreb.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
22. travanj 2024 19:07