Nema pada

Cijene novogradnje na obali i dalje rastu, u Zagrebu su jednake kao i prošle godine u ovo vrijeme

 Darko Tomas/Cropix
U većini gradova uz more cijena novogradnje viša je od 2000 eura po kvadratu, uz iznimku Senja

Srpanjske tražene cijene novogradnje bile su čak 3,4 posto više no lani, te 7,6 posto više no u istom mjesecu 2018. godine, a njihove su mjesečne vrijednosti u prosjeku porasle 1 posto, pokazuju podaci oglasnika Crozilla.com.


Među gradovima koji su obuhvaćeni tim istraživanjem, najpovoljnija je novogradnja na Crozilla.com oglašavana u Osijeku, u kojem su se tražene cijene kretale do 1700 eura po kvadratu, a moglo ih se pronaći i po cijenama od oko 1000 eura. Cijene najluksuznijih kvadrata tu su i preko 3.000 eura. Prosječne oglašavane cijene novogradnje u srpnju u Osijeku su se kretale od 1256 eura. Tamošnje su cijene od lanjskih bile 8,3 posto više, no u odnosu na mjesec ranije blago niže od 0,2 posto. U Varaždinu se, pak, za novogradnju u prosjeku tražilo 1304 eura.


U Zagrebu je kvadrat novogradnje na oglasniku Crozilla.com u prosjeku oglašavan po cijeni 2188 eura, što je 0,6 posto veći iznos no prošle godine. U većini gradova uz more cijena novogradnje viša je od 2000 eura po kvadratu, no povoljnije prilike za kupnju novog stana na Jadranu ipak se mogu naći u jednom gradu, a to je Senj. Za kvadrat tamošnje novogradnje u prosjeku se tražilo 1718 eura, što je 3,7 posto više no lani.


Oko dva posto više nego u istom mjesecu prošle godine oglašavana je u srpnju novogradnja u Puli, gdje se za kvadratni metar u prosjeku tražilo 2012 eura, te u Poreču, gdje je prosječna cijena iznosila 2055 eura.


Mjesečni porast od 0,3 posto zabilježen je i u Zadru i Šibeniku. Prosječna cijena kvadrata zadarske novogradnje na oglasniku Crozilla.com iznosila je 2146 eura, što je 1,1 posto više no lani. Za Šibenik, pak, tražena srpanjska cijena iznosila je 2322 eura po metru kvadratnom.


Prosječne cijene kvadrata novogradnje veće od 3000 eura u srpnju su na oglasniku Crozilla.com zabilježene u Splitu, Dubrovniku i Opatiji.


Najviše vrijednosti u navedenim gradovima dosežu najluksuznije uređeni stanovi na najboljim lokacijama, točnije u prvom redu uz more. U Splitu se za kvadratni metar novih stanova u prosjeku tražilo 3006 eura, što je 0,6 posto više no mjesec ranije, te 7 posto više no lani.


Najviše vrijednosti novogradnje u srpnju su na oglasniku Crozilla.com zabilježene u Opatiji, gdje se za kvadratni metar u prosjeku tražio 3681 euro. Tamošnje su cijene 0,5 posto više no mjesec ranije i 6,5 posto više no lani.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. travanj 2024 18:25