centar Zagreba

Danas kreće drugo izdanje projekta Art park

Najljepši zagrebački park ponovno postaje mjesto opuštenih i kreativnih druženja

Nakon iznimno uspješnog prošlogodišnjeg izdanja, projekt Art Park, koji se odvijao u najljepšem i od pogleda skrivenom zagrebačkom parku između Tomićeve, Ilice i Strossmayerovog šetališta, ovog petka započinje svoje drugo izdanje na istoj lokaciji. Nekad znani kao ‘narkić parkić’ danas službeno nosi naziv Art Park, a preobrazbu duguje brojnim umjetničkim intervencijama, filmskim večerima, radionicama, izložbama, koncertima i sportskim popodnevima koji neće izostati niti ovog ljeta i to u trajanju od 26. svibnja do 31. rujna 2017.
Program započinje ovog petka, 26. svibnja, s festivalom Meeting of Styles koji se održava u sklopu 11. Festivala tolerancije. Trodnevno događanje će ugostiti svjetski poznate ulične umjetnike iz cijelog svijeta koji će uz hrvatske majstore kao što su Chez186, Bare i Lunar uživo oslikavati zidne površine Art Parku. Održat će se i besplatne umjetničke radionice uz gostovanje i predavanja renomiranih stručnjaka poput Rienke Enghardt, organizatorica i inicijatorica projekta Hope Box te Manuel Gerullis, organizator projekta Meeting of Styles. Dnevni chill session DJ-a Kune uvest će vas u filmski dio večeri ovog ‘produženog’ umjetničkog vikenda koji na najbolji mogući način spaja multikulturalnost, umjetnost i toleranciju i obilježava početak druge sezone Art Parka.Nakon trodnevnog festivala Art Park će svakodnevno od 11 do 23 sata nastaviti funkcionirati po principu umjetničke galerije na otvorenom i mjesta za ležerna ljetna druženja uz različite kulturne i sportske sadržaje. Također, u parku će se obilježiti Dan Grada Zagreba (31.5.), gostovat će Animafest (6.,7. i 8.6.), Nordijski festival (7.,8. i 9.7) i Organ Vida te najfiniji plac zdravih namirnica - Mali plac, na poseban način će se obilježiti ljetni solisticij dok će Džunglaona by Jungle Tribe kao koncept čitaone, igraone i chillaone biti stalno prisutan kutak u parku. Kolovoz rezervirajte za sad već tradicionalno bacanje aviona u dalj zbog kojeg će ovogodišnji pobjednik osvojiti i vrijednu nagradu.


Udruga Praktikum bit će kao i prošle godine zadužena za organizaciju većine dječjih radionica pod nazivom “Kreativno ljeto”. Ove će ih godine biti nešto više te će uz svoje poznate likovne radionice održati i praktične radionice sadnje i matematike. Sve točne datume radionica te kako se prijaviti saznajte ovdje.Radionicama za mlade pridružit će se i Udruga Balkon u suradnji s Volonterskim centrom Zagreb i Dječjim domom Matoš, a kreativni program u parku ispunit će još i buvljaci za velike i male u suradnji s Udrugom Rode te filmske večeri by Kiosk skateshop, ali i druga brojna iznenađenja.

Više informacija pratite putem Facebook stranica Art Park, Meeting of Styles, Festival tolerancije

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. listopad 2021 19:05