U POSJETU

Divno uređen balkon od 7 kvadrata u Leskovcu. Mala oaza usred užurbanog grada

 Privatna arhiva
Prostor je ponajviše oplemenjen detaljima. Aleksandra se odlučila za bijelu i bež boju, kako bi jednostavno mogla mijenjati prostor kad poželi

U Leskovcu, jednom od najvećih gradova susjedne Srbije svratili smo da Aleksandre Dimitrijević, velike zaljubljenice u putovanja i uređenje doma koja nam je pokazala svoj preslatki balkon od 7 metra četvornih. Iako već dugo vremena uživa u uređenju svog doma, tek u vrijeme pandemije Aleksandra je odlučila s ostatkom svijeta podijeliti svoj talent za dizajn putem društvenih mreža na Instagram profilu @alex.decorhome i to s naglaskom na njezin balkončić koji u ono vrijeme vrijedio zlata.

image
Privatna arhiva

- Oduvijek sam voljela uređivati svoj prostor, iznova osmišljavati novi izgled premještanjem namještaja, a posebno sam se trudila da sve promijene napravim s malo novca. Tako je bilo i s mojim balkonom. U vrijeme pandemije sam odlučila da s minimalno ulaganja uredim balkon kako bih mogla imati svoj kutak gdje ću u miru piti kavu. Balkon ima samo 7 kvadrata, pa sam se trudila da iskoristim svaki kutak. Nemam nadstrešnicu tako da je prava ljetna oaza – objašnjava nam Aleksandra.

image
Privatna arhiva
image
Privatna arhiva
image
Privatna arhiva

Pod balkona obložen je mramornim pločicama, koje je Aleksandra ostavila prvenstveno jer su kvalitetne, a i lake za održavanje, a kako bi tom dijelu dala malo topline odlučila se za postavljane tepiha za vanjska područja u svijetloj boji kako ne bi zagušila mala kvadraturu.

- Odlučila sam se za namještaj od drva, jer ono svakom prostoru daje toplinu. Kao što sam rekla, nisam željela uložiti previše novaca pa sam mnoge stvari sama uradila. Kao što je na primjer dvosjed koji je napravljen od euro paleta. Zatim i mali stolić, koji je bio zapravo stolac moje bake, ali sam ga ja sredila i obojala u bijelo. Ono što sam kupila je drvena garnitura, točnije jedan stol i dva stolca – opisuje vlasnica.

image
Privatna arhiva
image
Privatna arhiva
image
Privatna arhiva
image
Privatna arhiva

Prostor je ponajviše oplemenjen detaljima. Aleksandra se odlučila za bijelu i bež boju, kako bi jednostavno mogla mijenjati prostor kad poželi. Umetnuto je puno jastuka, baldahin, drvenih detalja, lampice i puno svjećica. Uvijek ugodni bambus služi kao zasjena na balkonu kako bi se vlasnica zaštitila od neželjenih pogleda, ali u kako bi se stvorila i što šarmantnija atmosfera.

- Naravno, balkon ne bi bio balkon da nema puno cvijeća. Ja sam odlučila da više imam začinskog bilja, volim miris mente, lavande, bosiljka .. a i manje pažnje im je potrebno – kaže Aleksandra.

image
Privatna arhiva
image
Privatna arhiva
image
Privatna arhiva
image
Privatna arhiva

Kompletno uređenje balkona donosi dašak primorskih mjesta u koja je Aleksandra putovala, sve zanimljivo što je uočila na svojim mnogim putovanjima ova kreativka spojila je u skladnu cjelinu.

- Balkon je rezultat moje ljubavi prema putovanjima i prema dekoru. Nažalost nemam puno slobodnog vremena koje mogu provoditi na terasi, ali jutarnja kava i čaša vina nakon napornog radnog dana su rezervirani za balkon – zaključuje Aleksandra.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
22. travanj 2024 01:04