Ove vesele balkone je uredila krajobrazna arhitektica Željka Kolak vlasnica firme Moj balkon

Dva balkona u Bukovačkoj ulici

Ove vesele balkone je uredila krajobrazna arhitektica Željka Kolak

S dolaskom proljeća vrijeme je za uređenje balkona, no prije nego krenete u tu investiciju važno je odlučiti što točno želite, savjetuje krajobrazna arhitektica Željka Kolak i vlasnica firme Moj balkon.

Balkon bi trebao pružati veselje i zadovoljstvo tijekom boravka na njemu i dok će uređenje svakako diktirati veličina, važnu ulogu imaju i vaše dnevne obaveze. Upravo zbog toga je važno sve pomno isplanirati.

Stan na Bukovačkoj ulici u Zagrebu ima dva balkona, a oba su uređena prema potrebama vlasnika. Balkon veličine devet kvadratnih metara istočne je orijentacije što osigurava sunčana jutra i poslijepodneva u hladu, a izlaz na balkon je iz dječje i spavaće sobe. Djelomično je namijenjen dječjoj igri, a djelomično opuštanju i ispijanju jutarnjih kava. Kako bi osigurali privatnost tijekom boravka na balkonu na ogradu je stavljena zaštitna tkanina koja također skriva nepoželjni pogled na parkiralište. Dio ograde u dijelu namijenjenom dječjoj igri ipak je ostao nepokriven kako bi dječakov pas imao nesmetan pogled na mačke u susjedstvu.

Istočno orijentirani balkoni idealni su za proljetno buđenje, a kada jutra postanu pretopla pretvaraju se u mjesta popodnevnog odmora.

Uživanje u jutarnjoj kavi tada se seli na manji balkon od sedam kvadratnih metara zapadne orijentacije koji je produžetak dnevnog boravka. Bakina garnitura i pogled na grad glavni su aduti ovog balkona, a poseban šarm daju mu supersack vreće iz radionice Zvjezdanina prašina

Željku Kolak možete pratiti OVDJE

Imate stan, kuću, balkon ili projekt koji želite podijeliti? Popunite obrazac u nastavku, a mi ćemo vam odgovoriti u što kraćem roku.



Odaberite nekoliko fotografija te ih stavite u .zip arhivsku datoteku težine do 5 MB.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 15:21