StoryEditor
TRENUTNO NAJPOVOLJNIJI GRADOVI

Europske destinacije za svaki džep

Uživanje u kulturnim znamenitostima predivnih europskih gradova, itekako je moguće. Portal Post Office ove je godine proveo svoje jedanaesto istraživanje i objavio "Cost of Culture Report 2019" te izdvojio najpovoljnije gradove za one koji vole uživati u kulturnim događanjima.
 Getty Images/iStockphoto

Jesenski dani su kao stvoreni za laganu popodnevnu šetnju gradom i uživanje u kulturnim znamenitostima predivnih gradova. Ako ste planirali napraviti kratki odmor ove jeseni, imamo odlične vijesti i još bolje prijedloge. Jedni od najromantičnijih europskih gradova Post Office je proglasio najpovoljnijima za ljubitelje muzeja, koncerata, opere i baleta. Post Office svake godine uspoređuje cijene diljem svijeta, a zatim objavljuje "Cost of Culture Report", pa pa tako i ove.

Istraživanje je provedeno tako da su putem interneta ili telefonskim putem provjerene cijene ulaznica u najpopularnijih šest atrakcija 18 kulturnih središta. Radi se o muzejima, umjetničkim galerijama, povijesnim atrakcijama, plesu, operi i klasičnim koncertima.

Budapest city skyline at Hungalian Parliament and Danube River, Budapest, Hungary
Getty Images/iStockphoto
 

Predivna Budimpešta, od Zagreba udaljena samo nekoliko sati, najpovoljnija je kulturna europska destinacija.

Posjet Mađarskom nacionalnom muzeju, Nacionalnoj galeriji i Crkvi Svetog Mateja uz karte za operu u kazalištu Erkel, baletnu izvedbiu Orfeja i Euridike te uz karte za klasični koncert Beethovenovih izvedbi u Nacionalnoj koncertnoj dvorani Béla Bartók, iznosi oko 500 kuna.

Aerial view of the old city in Warsaw. HDR - high dynamic range
Getty Images/iStockphoto
 

Glavni grad Poljske na drugom je mjestu kao najpovoljnija kulturna europska destinacija. Za oko 800 kuna možete posjetiti šest varšavskih kulturnih mjesta. Na trećem mjestu ga slijedi Prag sa 850 kuna.

Downtown of Prague, The historical houses of the Main square
Getty Images/iStockphoto
 

Uvjerljivo najskuplji europski grad za ljubitelje umjetnosti i kulture je Madrid, za koji ukupna cijena za sve ulaznice u muzeje, predstave i koncerte iznosi više nego za Budimpeštu, Varšavu i Prag zajedno, i to 2800 kuna. Izvan Europe najskuplji grad je New York, u kojemu možete uživati u umjetnosti i kulturi na šest različitih mjesta za ukupno 3100 kuna.

Sve u svemu, Budimpešta, Varšava i Prag nam nisu daleko, tako da će ljubitelji umjetnosti i kulture moći uživati u ovim romantičnim gradovima u sklopu jednog vikend putovanja ili ipak spajanja nadolazećih neradnih dana. Zaista jesen za poželjeti, zar ne?

Izvor: housebeautiful

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
30. lipanj 2020 05:08