DOM NA KOTAČIMA

Futuristički kamper koji se pritiskom na gumb pretvara u luksuzan prostor za život, rad...

 JLPPA/BESTIMAGE/PROFIMEDIA/
Koncept je nastao u suradnji američke startup tvrtke AC Future i talijanskog dizajnerskog studija Pininfarina

AC Future, startup tvrtka sa sjedištem u Kaliforniji, nedavno je objavila koncept futurističkog kampera, odnosno mobilne kućice na električni pogon, koja se pritiskom na gumb proširuje na 37 kvadrata stambenog prostora. Vozilo nazvano eTH, što je kratica za električnu transformatorsku kuću, nudi novi pogled na luksuzan način života, rada, putovanja i istraživanja.

image
JLPPA/BESTIMAGE/PROFIMEDIA/
image
JLPPA/BESTIMAGE/PROFIMEDIA/

Projekt je nastao u suradnji s renomiranom talijanskom dizajnerskom kućom Pininfarina, a predviđa kamper, dugačak šest i širok 2,4 metara, s pomičnim "zidovima": jedna strana se širi za dodatnih 2,4 metra te, poduprta izbočenim nogama, stvara mjesto za veliki krevet i dnevni boravak; druga strana "izlazi" za 70-ak centimetara omogućujući prostor za kuhinju; dok stražnji dio također klizi za čak 2,4 metra, stvarajući mjesta za još jedan krevet i prolaz. Solarne ploče predviđene su na standardnom i proširenom krovu te generator koji dnevno može proizvesti do 50 litara čiste vode "hvatajući" i pročišćavajući vlagu iz zraka. Kamper može biti "izvan mreže" čak sedam dana, a AC Future i Pininfarina kažu kako bi mobilna kućica mogla poslužiti kao vikendica ili ured za nomade.

image
JLPPA/BESTIMAGE/PROFIMEDIA/
image
JLPPA/BESTIMAGE/PROFIMEDIA/
image
JLPPA/BESTIMAGE/PROFIMEDIA/

Sve to djeluje dosta luksuzno, dizajn talijanskog studija možda je i najupečatljiviji dio cijelog projekta, no treba reći da je teško predvidjeti kad bi moglo doći do same proizvodnje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
01. svibanj 2024 19:35