Riješen problem

Golubovi se ovog jako plaše: Stavite ga na terasu ili balkon i nećete ih više nikada vidjeti

 YOUTUBE/ @TOP REPELLENTS/

Golubovi su ptice koje se nalaze svuda oko nas, a kada nam slete na balkon ili terasu nije nimalo ugodno. Ako ne želite da golubovi preuzmu vaš balkon i učine ga svojim domom, imamo nekoliko učinkovitih metoda za odvraćanje golubova jednom zauvijek.

To svaka osoba mora znati jer su rješenja vrlo jednostavna, a sve što vam treba za njih već se nalazi u vašem domu.

1. Aluminijska folija

Oni koji su isprobali trik s aluminijskom folijom tvrde da golubovi više nikada nisu došli na njihovu terasu. Poanta je što više okititi terasu folijom, golubovi joj neće imati hrabrosti prići. Također možete koristiti dodatne trikove poput ovih:

2. Šareni elementi

Postavite uže iznad balkona i zavežite trake od materijala u boji ili folije. Potaknuti vjetrom, one će ometati golubove. Isti učinak možete postići s plastičnim vrećicama, plastičnim bocama, velikim balonima, CD-ima ili plastičnim vjetrenjačama.

image
JURE MISKOVIC /CROPIX

3. Gel ili svijetle trake

Ultraljubičaste trake, reflektirajuće svjetlosne trake i hologramske trake dostupne su na tržištu. Ima i gelova, a najvažnije je da će te boje golubovi vidjeti kao vatru na balkonu i neće sletjeti, prenosi Krstarica.

4. Traka

Odaberite traku s plastičnim, tupim šiljcima jer metal može ozlijediti ptice. Umjesto trake možete koristiti i metalne spirale ili pokretne šipke. Postavite ih na ogradu i prozorsku dasku.

5. Ribarska mreža

Pričvrstite mrežu na ogradu i povucite je tako da ptice ne mogu doći do balkona ili prozora.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
12. veljača 2024 17:44