Ikea započela prodaju solarnih panela u Velikoj Britaniji

Znate li koliko solarni paneli mogu smanjiti račun za potrošnju električne energije?

Švedski gigant udružio se s proizvođačem solarnih panela Solarcentury i pokreće prodaju krovnih solarnih panela u trgovinama u Velikoj Britaniji. Inicijativa je pokrenuta ovih dana u tri Ikeine trgovine i preko interneta, a do kraja ljeta naći će se i na svim ostalim prodajnim mjestima.

Na temelju Ikeina istraživanja, jedna trećina vlasnika kuća u Velikoj Britaniji ima namjeru instalirati solarne panele, a 60 posto ih je motivirano smanjenjem računa za potrošnju električne energije. Prema Ikei, solarni paneli mogu smanjiti iznose za oko 50 posto.

Kompanija nudi dvije opcije: plave solarne panele, koji su jeftiniji, i crne koji su skuplji, ali proizvode puno više energije. Prema Solarcenturyju, plavi solarni paneli koštaju oko 7057 $, dok su crni 7455 $. U cijenu je uključeno i montiranje panela uz Ikea Family popust. Proces od prve procjene do instalacije trajat će do šest tjedana. Ikea u proizvodnim procesima već koristi solarnu energiju, a na ovaj je način žele omogućiti i svojim kupcima.

Postoje kompanije koje pričaju o obnovljivim izvorima energije i kompanije koje rade na obnovljivim izvorima energije. Ikea svakako pripada u drugu skupinu. Sama koristi prirodne izvore energije i ulaže u sustave obnovljivih energija. Ikea pridonosi i utječe na “solarnu revoluciju”!!!

Izvor: inhabitat.com

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. travanj 2024 06:32