BOŽIĆ 2023.

Ledeni Park na Tomislavcu nudi još više zabave. Saznali smo sve detalje!

 Ledeni park Tomislavac

Omiljena zagrebačka adventska atrakcija, Ledeni park na Trgu kralja Tomislava počinje 29. studenog, a svečano otvorenje klizališta za građanstvo održat će se u subotu 02. prosinca 2023. godine spektakularnom umjetničkom revijom na ledu i paljenjem lampica u cijelom parku. Ledeni park već 9. godinu zaredom bit će nezaobilazna blagdanska lokacija.

image
IGOR NOBILO - WWW.IGORNOBILO.INF/

Ledeni park i ove će godine biti epicentar zabave za cijelu obitelj. Toplo se obucite, povedite svoje najmilije i uputite se na najveću adventsku lokaciju u samom srcu grada. Na Ledenom parku svaki kutak pulsira radošću, toplinom obiteljskih trenutaka i prijateljskih susreta. Klizanje ispred veličanstvenog pročelja Umjetničkog paviljona, popraćeno milijardom lampica i prigodnom božićnom glazbom jedinstven je doživljaj u ovom dijelu Europe.

image
VURI MATIJA/

Na dan svečanog otvorenja, 2. prosinca 2023. godine, u blagdanskoj scenografiji Tomislavovog trga, revijom na ledu pod nazivom Moj Zagreb, tak imam te rad, klizačice sinkroniziranog klizanja "Zagrebačke pahuljice" i gosti iznenađenja otvorit će Ledeni park. Velika novost ove godine je da će se ovogodišnji klizački show na ledu reprizirati i svake srijede na ledu u terminu od 18:30 do 19:00 h te će biti besplatan za sve posjetitelje. Bogat glazbeni program s preko 60 DJ nastupa odvijat će se tijekom svih 40 dana trajanja manifestacije. DJ – evi će biti smješteni na vidikovcu iznad centralne ugostiteljske kućice na koji se svatko može popesti i uživati u pogledu na cijeli park.

image
Ledeni park Tomislavac
image
Ledeni park Tomislavac

Uz samo klizalište, koje se proteže na čak 2000 m2, smjestit će se niz ugostiteljskih kućica čija će vas ponuda okrijepiti prigodnom blagdanskom hranom i pićima. U dobrom društvu se ugrijte uz božićni punč, kuhano vino, topli koktel ili pak pjenušac, sok ili pivo.

Ledeni park nudi raznovrsnu ponudu i jela za sve uzraste, od tradicionalnih hrvatskih specijaliteta do modernih svjetskih okusa pripremljenih u street-food varijanti poput štrukli, krafni, ribljih specijaliteta, domaćih kobasica, germknedli, fritula i palačinki - svega onoga što ovo blagdansko vrijeme čini posebnim. Gastro ponuda uključuje 15 adventskih kućica s odabranim jelima i pićima, a organizatori su se potrudili uvrstiti i vegansku ponudu. Jedna od glavnih atrakcija bit će i domaći brend Crofna kao i ponuda poznatog zagrebačkog asian - fusion restorana Jellyfish In Space.

Ove godine, u suradnji s Muzejom Iluzija posjetitelji će također imati priliku uživati u jedinstvenom iskustvu pod nazivom "Pin Art eksponat - Umjetnost na dodir". Ovaj eksponat spaja vizualnu i taktilnu umjetnost stvarajući nezaboravno iskustvo za ljubitelje umjetnosti svih dobnih skupina. Pin Art nudi posjetiteljima priliku stvaranja vlastitih privremenih skulptura koristeći tisuće pomičnih pinova. Eksponat "Swap Noses" će zasigurno nasmijati sve uzraste. Njime će posjetitelji imati priliku zamijeniti lice s osobom koja stoji s druge strane eksponata, stvarajući smiješne i neobične vizure. Uz kupnju ulaznice za klizanje, posjetitelji ostvaruju 10% popusta na ulaznicu za odrasle za posjet Muzeju Iluzija.

image
Ledeni park Tomislavac
image
Ledeni park Tomislavac

Od događanja na Ledenom parku tijekom trajanja manifestacije organizatori najavljuju poseban program za svečano otvorenje, zabavno druženje sa Svetim Nikolom, poseban program za Badnjak kao i doček za najmlađe na Silvestrovo u podne te doček Nove godine u koju doslovce možete "uklizati" jer će te noći klizalište iznimno raditi do 02 h.

image
Ledeni park Tomislavac
image
VURI MATIJA/

Cijena klizanja u jutarnjim satima iznosi 3 € po terminu, a nakon 16 sati 4 €, dok je najam klizaljki 4 €. U jutarnjim terminima u tjednu i tijekom vikenda na Ledenom parku održavat će se škola klizanja za djecu, a mogući su i individualni satovi klizanja.

Radno vrijeme Ledenog parka je svaki dan od 10 do 23 sata, a petkom i subotom ugostiteljske kućice otvorene su do ponoći.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
06. travanj 2024 11:56