MALI PIKNIK

Mali piknik, gastro-oaza za ljetno osvježenje u Zagrebu!

Vrijeme je za najšarmantniju ljetnu (piknik) priču u gradu

I ove godine tijekom kolovoza Mali piknik će na gornjogradskoj Vranicanijevoj poljani rasprostrti svoje dekice s pogledom na grad i ispričati drugačiju ljetnu piknik-priču na jednoj od najljepših gradskih lokacija. Svakog četvrtka u kolovozu od 18 do 23 sata Mali piknik će nuditi kratki i slatki predah sakriven od gradske vreve, pretvarajući Vranicanijevu poljanu na Gornjem gradu u ugodnu gastro-oazu za ljetno osvježenje namjernih ili slučajnih prolaznika. Ako se nađete u blizini, svratite na Mali piknik i predahnite.

Sjednite na travu i opustite se nakon dugog radnog dana ili odmorite noge od istraživanja gornjogradskih kutaka. Istražite stolove pune sezonskih gastro-delicija domaćih OPG-ova, kušajte hranu s izvora i upoznajte male proizvođače. Složite svoju piknik-platu s lokalnim organskim namirnicama ili prigrizite brzinski s nogu nešto po svom guštu s ljetnog menija Malog placa. Okrijepite se kozjim sirom i mjericom kupina. Zasladite se sirovim tortama ili domaćim štrudlama. Otvorite bocu vina ili naručite svoj najdraži koktel. Izaberite svoju dekicu, ugodno se smjestite i uživajte u opuštenom piknik-druženju u starogradskom ambijentu i šarmantnoj atmosferi s najljepšim pogledom na grad.

Već nakon prvog izdanja Mali piknik se pozicionirao na listu najboljih gastro-evenata u Zagrebu, prvenstveno zahvaljujući konceptu koji spaja malu mobilnu tržnicu lokalnih organskih namirnica s opuštenim, samoposlužnim piknikom. Također, održava se na jednoj od najljepših lokacija u Gradu, u jedinstvenom starogradskom okruženju, a šarmantno uređenje i romantičan ugođaj piknika podsjećaju na ljetna druženja u vrtovima svjetskih metropola.

Gastro-ponuda je jednako zanimljiva; sastoji se isključivo od odabranih delicija domaćih OPG-ovaca, s fokusom na autohtone i prirodno uzgojene hrvatske proizvode. Mali piknik održavat će se na Gornjem gradu (Vranicanijeva poljana) tijekom kolovoza, svakog četvrtka u popodnevno-večernjim satima (18 – 23 h).

U slučaju lošeg vremena, Mali piknik se otkazuje. Događanje organizira Mali plac, a podržava Turistička zajednica Grada Zagreba.

Foto: Mali plac

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
23. siječanj 2022 05:46