ROMANTIČNE LJETNE DESTINACIJE

Mali talijanski gradovi koji oduzimaju dah

To da je Italija postala jedna od najvažnijih turističkih europskih destinacija, nije iznenađenje. Zahvaljujući prekrasnim plažama, lijepom vremenu, fenomenalnoj kuhinji, poluotok je sinonim za sezonu odmora, posebno njegove kultne destinacije, Rim, Firenca i Venecija. Ako ste ih već posjetili ili ako ste za avanturu izvan popularnih destinacija, najbolji izbor je jug Italije. U nastavku otkrijte skrivene bisere Italije južnije od Milana!

Matera

U regiji Basilicata smještena je Matera, drevni grad s poviješću uklesanom u krajolik. Njegove kuće nazvane "stijene" Matere isklesane su u brdima kroz regiju. Zbog karakterističnog izgleda grad je poslužio za snimanje filma "Pasija" Mela Gibsona. Kad uđete u Materu, ušli ste na drugi planet.

Sorrento

Opjevani Sorento! Smješten između Napulja i Pompeja na Amalfijskoj obali, Sorento je jedan od najljepših obalnih gradova južne Italije. Nemojte propustiti uživanje u zalasku sunca, ispijajući famozni limoncello.

La Grotta Dello Smeraldo

Kad Talijani idu na odmor, La Grotta Dello Smeraldo, ili Smaragdnu špilju, biraju za sunčanje. Ime je dobila po boji svjetlosti kojom je ispunjena za sunčanih sati. Večer provedite u jednom od obližnjih restorana u kojima poslužuju isključivo svježu ribu.

Bari

Lučki grad smješten na Jadranskoj obali. Posjetitelji ga vole zbog šarma talijanske provincije i sjeverne metropole u jednom gradu. Bari je dom prekrasnih plaža i dućana s pomno izabranom robom tipične talijanske estetike i kvalitete i velikih dugačkih plaža kristalno čistog mora.

Lecce

Smješten na jadranskoj obali u dnu "pete talijanske čizme", Lecce se odlikuje predivnim pejzažem, bogatom baroknom arhitekturom i privilegiranom pozicijom uz more. Lecce je destinacija za one koji imaju namjeru dio odmora provesti u vodi.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
24. ožujak 2024 22:06