TERME TUHELJ

Mini kućice za užitak sličan kao u vrhunskom apartmanu, s čije se terase može uskočiti u bazen

 Terme Tuhelj
Glamping turističko iskustvo mnogim je domaćim gostima nepoznato. Ono je jedinstven doživljaj uživanja u komforu i u jednostavnosti

Od kada su se glamping kućice za odmor počele pojavljivati na obali, a od nedavno i u unutrašnjosti Hrvatske, zanimalo nas je kakav je osjećaj biti u njima, jer djeluju udobno, a pritom su šarmantno malene.
Kod domaćih turista općenito gledano nije razvijena kultura kampiranja, kao kod nekih drugih naroda, pa je tako i glamping mnogima nepoznat. No ta se turistička hit usluga rapidno razvija.

image
Terme Tuhelj


Nedavno otvorenje glamping naselja Glamping Village u sklopu Terma Tuhelj u Tuheljskim Toplicama bio je odličan povod da izvidimo kako je boraviti u njihovim mini kućama, tim više što u doba korone donekle nude izoliranost od drugih gostiju. Ispalo je to jedinstveno iskustvo uživanja u komforu, ali i u jednostavnosti, točnije u neobičnom spoju koji istovremeno daje i opuštenost kampiranja i ugodu vrhunskog smještaja, izvedenog na jedan mini način. Naime, u ovim dizajnerskim kućicama gostu ne nedostaje ništa, štoviše, ima potrebno za luksuzan odmor, ali sve u veličinama koje su nešto skromnije od boravka u sobi vrhunskog hotela te podsjeća prije na boravak na jahti ili većoj jedrilici.


Prednost je što kućice nude i veliku terasu, a blizu je bazen u koji se može uskočiti “iz kreveta”, jer skoro sve su prvi red do bazena. U tim mini kućama postoji gotovo sve kao u pravima, recimo kuhinja, ali je ipak ponuda osmišljena tako da se ovdje ujutro dobije privlačna košara s gotovim doručkom, a u okružju je i nekoliko restorana... Idealno za glamurozno kampiranje, po čemu je i nastao izraz glamping. Glamping selo je osmišljeno na zanimljiv način te nudi razne sadržaje, wellness bazen s vodenim masažama, dječji bazen s malim vodenim atrakcijama, fire pit kutak, stolice - ljuljačke za opuštanje, te wellness zonu sa saunama i whirlpoolom s lijepo uređenim dijelom za opuštanje. Pogodnost je i privatni natkriveni parking. Glamping Village dio je kampa Vita, prvog u kontinentalnom dijelu Hrvatske s pet zvjezdica, koji je, pak dio Terma Tuhelj.

image
Terme Tuhelj


Sve skupa, dojam je da je nakon jednodnevnog boravka osjećaj opuštanja kao da se provelo ovdje duže vremena, jer posebno je to turističko iskustvo, naročito prvi put... Ono što je dodatno zgodno u ovom trenutku je i činjenica što je sve novo te da nema gužve, što čini ovaj suvremeni turistički hit još atraktivnijim iskustvom.


- U Europi je trend glampinga započeo u Velikoj Britaniji, Škotskoj i Irskoj, a došao je iz Amerike. U susjednoj Sloveniji trenutno ih je oko sedam, dok u Hrvatskoj postoji tek nekolicina njih u kontinentalnom dijelu. U Termama Tuhelj prepoznali smo svjetski trend te se odlučili na gradnju glamping naselja kao bismo zadovoljili one goste koji žele boraviti u prirodi, a ne u hotelima, no pritom se ne žele odreći udobnosti koje pruža smještaj visoke kvalitete - rekao je Vasja Čretnik, direktor Terma Tuhelj, te dodaje da su njihovi ciljani gosti prvenstveno iz zemalja Beneluxa, Njemačke, UK, ali i Slovenije i Hrvatske u kojoj polako sve više otkrivaju ovakvu vrstu odmora.

image
Terme Tuhelj


Prvih dana od otvorenja ovdje su primali uglavnom inozemne goste koji su odsjeli na dan-dva na proputovanju do obale, ali i Zagrepčane te iz susjedne Slovenije. Idealno je mjesto i za roditelje koji vole mir i opuštenu atmosferu dok im nešto starija djeca uživaju sama u obližnjem vodenom parku na toboganima.


Glamping se inače nudi kroz razne oblike smještaja, to mogu biti veliki šatori, kućice na drvu i mobilne kućice kao što su ove koje smo posjetili. Proizvela ih je tvrtka Adria dom iz Slovenije, koja je u svjetskom vrhu u proizvodnji takvih kućica. Radi se o luksuznim smještajnim jedinicama za odmor s daškom glamura, smještenim usred prirode i pored terma. Naša se od 36 mobilnih jedinica vijugavo rasprostranjenih po selu, zvala Veliko Trgovišće, po lokalnom mjestu u okružju.

image
Terme Tuhelj


iz austrije Taj Vita Loft je veličine 40 kvadrata s kapacitetom smještaja za četiri osobe i s opremom poput vrhunskih apartmana koji nudi sve usluge - kvalitetno opremljenu kuhinju, spavaći i dnevni prostor, trijem sa stolom za objed i dio s ležaljkama, ali i detalje kao što su kuhalo za vodu, fen, televizije, podno grijanje... Modernog je stila, svijetle sobe imaju panoramske prozore i vrata s pogledom na bazene u tom naselju ili prirodu. Drvena terasa je površine 45 kvadrata. Kućice su optimalne toplinske izolacije uz dva klima-uređaja, te dodatno grijanje.

image
Terme Tuhelj

U ponudi sela je i Vita Couple za dvije osobe veličine 20 kvadrata. Sadrži dodatno mjesto za spavanje za dijete (kauč na razvlačenje), malu čajnu kuhinju sa sudoperom, hladnjak, mikrovalnu pećnicu i televizor. Terasa je površine 13,5 kvadrata s namještajem, tendom na izvlačenje za privatnost i vanjskom utičnicom. I treći, Vita Family je za šest osoba, veličine 34,4 kvadrata s tri odvojene sobe, kupaonicom...

Kuhinja ima hladnjak, mikrovalnu pećnicu, perilicu posuđa... dok se u dnevnom boravku nalazi TV i garnitura za sjedenje. Izlazak na terasu površine 26 kvadrata moguć je direktno iz dnevnog boravka. Terme Tuhelj izvele su ovaj projekt u suradnji s austrijskim Gebetsroitherom, koji u stotinjak kampova u osam europskih zemalja nudi više od 2100 luksuznih smještanih jedinica. Imaju gotovo četrdesetogodišnju tradiciju kreiranja savršenog odmora u mobilnim kućicama, kamp-prikolicama, glamping šatorima, kamping bačvama…, a koje posljednjih godina sve više poprimaju luksuzni predznak.

image
Terme Tuhelj
image
Terme Tuhelj
image
Terme Tuhelj
image
Glamping Vilage
Terme Tuhelj
image
Glamping Vilage
Terme Tuhelj
image
Glamping Vilage
Terme Tuhelj
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
10. travanj 2024 04:47