TOP 5

Najljepši plutajući hoteli na svijetu

 The Floating Venice
Dosta vam je kopna? Zašto se ne biste odlučili za nešto drugačiji odmor - i to u plutajućem hotelu na vodi?

Hoteli već desetljećima stvaraju idealnu poveznicu između arhitekture i dizajna. Ipak, nikada prije nismo vidjeli ništa tako futuristički poput plutajućih hotela. Osim što izgledaju sjajno i odlično se priolagođavaju na vodi, dolovno mijenjaju cjelokupnu ideju tradicionalnog odmarališta. Danas vas vodimo u neke od najljepših plutajućih hotela na svijetu.

1. Arctic Bath - Švedska

Hotel Arctic Bath u Švedskoj fantastičan je koncept odmarališta na vodi koji potpisuju arhitekti Bertil Harström i Johan Kauppi. Naime, radi se o neobičnom plutajućem hotelu na rijeci Lule u švedskom dijelu Laponije koji poduševljava svojim unutarnjim, ali jednako tako i fascinantnim vanjskim dizajnom. S obzirom na to što je dizajn hotela nadahnut drvom, nimalo ne čudi što je vanjski prostor ukrašen balvanima niti to što je izgrađen od lokalnog drveta visoke kvalitete.

2. Taj Lake Palace - Indija

Hotel Taj Lake Palaca u Udaipuru u Indiji jedina je od mnogih kraljevskih palača na tim prostorima u kojoj se zapravo može prespavati. Ovaj plutajući dvorac od bijelog mramora sagrađen je još davne 1746. godine za princa Jagata Singha II, a obnovljen je 1970-ih kako bi funkcionirao kao hotel. (Možda ga prepoznate iz poznatog filma o Jamesu Bondu).

3. King Pacific Lodge - Kanada

Ovaj predivan plutajući hotel nalazi se u Kanadi. King Pacific Lodge zapravo je ogromna plutajuća avanturistička kuća s 34 sobe koje imaju spektakularan pogled na šumu i luku St. Johns. Osm predivne prirode koja okružuje hotel, tustima se nude fantastične aktivnosti na otvorenom poput kajaka, planinarenja i, prije svega, ribolova.

4. The Floating Venice - Dubai

Uz najviše nebodere i najveći zatvoreni tematski park, Dubai je savladao umjetnost natprosječnih atrakcija. U ovoj godini svom će životopisu dodati još jedan impresivan podvig - odmaralište nazvano The Floating Venice ('Plutajuća Venecija'), divan hotel nadahnut talijanskim dizajnom osmišljenim da izgleda poput bazilike San Marco i drugih venecijanskih znamenitosti, upotpunjenih kanalima i gondolama. Hotel će imati čak 24 bazena (neki su sa staklenim dnom), 12 plutajućih plaža i 414 apartmana raspoređenih na četiri razine (od kojih je 180 pod vodom). U međuvremenu, ispod palube nalaze se butici, tri restorana i barovi, kao i prvi svjetski plutajući podvodni spa.

5. Fingal - Škotska

Ovaj hotel u Edinburghu u Škotskoj nalazi se na brodu kraljevske jahte Britannia, bivše kraljevske jahte kraljice Elizabete II. Fingal je svoja vrata otvorio u siječnju nakon fenomenalne obnove od 6,4 milijuna dolara. Unutar besprijekorno uređene 23 kabine prevladavaju dizajnerski detalji Art Deco, polirane drvene ploče i mjedeni naglasci koji mame uzdahe.

Izvor: Architectural Digest

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
15. travanj 2024 14:17