Top deset destinacije

Najpopularniji gradovi u 2016. godini su ...

MasterCard, američka tvrtka za kartično poslovanje, svake godine sastavlja popis najposjećenijih gradova pomoću indeksa svjetskih gradskih destinacija, kojim se prati kupnja avionskih karata, suvenira i drugih putnih usluga kako bi izdvojila upravo one najpopularnije. Nedavno je MasterCard objavio popis gradova koji su turistima bili najprivlačniji u 2016. godini i destinacije u Aziji uvjerljivo dominiraju pa pogledajte!

Prvo mjesto s čak 21,47 milijuna noćenja zauzima Bangkok, glavni grad i najvažnija luka Tajlanda. Od kraljevske palače do užurbanog gradskog života, Bangkok oduševljava sve koji ga posjete. Kulturološki šok zajamčen!

Drugo mjesto pripada Londonu u Velikoj Britaniji sa 19,88 milijuna posjetitelja. Big Ben, bezbrojni muzeji i kraljica Elizabeta neizbježan su dio turističkog obilaska ovog višemilijunskog grada.

Treće mjesto zauzima predivni Pariz u Francuskoj koji je do sada nakupio 18,03 milijuna turista. Pariz je jedna od onih destinacija koja je privlačna turistima u svako doba godine pa se tako brojni posjetitelji vjerno vraćaju po dozu pariškog življenja.

Dubai u Ujedinjenim Arapskim Emiratima slijedi Pariz sa 15,27 milijuna ljudi. Luksuzni hoteli i trgovački centri te umjetni poluotok u obliku palme samo su dio privlačnosti koju ovaj grad ima za turiste.

Peto mjesto zauzima New York u SAD-u i jedini je američki grad koji je dospio na MasterCardovu listu. Veliku Jabuku većina upozna preko televizijskih serija i filmova, ali se zato u 2016. godini 12,75 milijuna posjetitelja zaista i uputilo u grad koji nikad ne spava.

Singapore u Singapuru na šestom je mjestu sa 12,11 milijuna posjetitelja koje je privukao spoj tradicionalnog i modernog života unatoč činjenici da je već tri godine zaredom upravo Singapur proglašen naojskupljim gradom na svijetu.

Malezija i njezin glavni i najnaseljeniji grad Kuala Lumpur na sedmom su mjestu s brojem od 12,02 milijuna noćenja koji su došli vidjeti kontrast povijesne arhitekture i modernih nebodera.

Sa 11,95 milijuna noćenja osmo mjesto zauzima Istanbul u Turskoj sa svojim predivnim vjerskim građevinama i kraljevskim palačama.

Japanski Tokio sa 11,7 milijuna posjetitelja smjestio se na predzadnje mjesto. Jedan od najdinamičnijih svjetskih gradova posebno je privlačan u proljeće kada cvjetaju japanske trešnje.

Deseto mjesto zauzima Seul, glavni grad Južne Koreje, sa 10,02 milijuna posjetitelja. Od palača, umjetnosti pa sve do predivne prirode, ovaj grad nudi za svakoga ponešto!

Foto: Getty Imags / Istock photo

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. travanj 2024 00:00