Oduševljava na prvu

Najveće termalno jezero na svijetu na samo 2 sata vožnje od Zagreba! Kupanje u toplom jezeru koje ne želite propustiti!

 MARIUSZBLAC/ /GETTY IMAGES/ISTOCKPHOTO

Ako u hladnim mjesecima žudite za osvježavajućim, revitalizirajućim i opuštajućim kupanjem, ne tražite dalje jer mađarsko jezero Hévíz svojim gostima nudi sve od navedenog, uz mnoštvo raznovrsnog, bogatog sadržaja i prekrasno okruženje koje karakterizira ovo čarobno tirkizno jezero…

Heviz je gradić smješten u zapadnom dijelu Mađarske, nedaleko od austrijske granice. Najpoznatiji je po svojem termalnom jezeru, koje je jedno od najvećih prirodnih termalnih jezera na svijetu. Gradić ima oko 4500 stanovnika i predstavlja jedno od najpopularnijih turističkih odredišta u Mađarskoj zbog svog prirodnog bogatstva – termalnog jezera, prekrasne prirode i kulturne baštine. Idealno je mjesto za odmor, opuštanje, ljekovite tretmane i wellness zbog svoje jedinstvene kombinacije toplih izvora i minerala u jezeru, koji imaju terapijska svojstva i pozitivan učinak na zdravlje ljudskog tijela.

Voda u jezeru bogata je mineralima poput kalcija, magnezija, sumpora i hidrogenkarbonata, a ima i visok udio blata i algi. Ove tvari imaju terapeutski učinak na kožu, mišiće i zglobove, što čini jezero popularnim za liječenje reumatskih bolesti, artritisa i drugih zdravstvenih problema.

Jezero Hévíz jedinstveno je po tome što ima stabilnu temperaturu tijekom cijele godine, što omogućuje da se posjetitelji opuštaju u vodi čak i tijekom zime. Temperature vode u jezeru variraju od oko 33 °C u zimskim mjesecima do oko 38 °C u ljetnim mjesecima.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
05. ožujak 2024 17:03