95 metara iznad tla

Nakon dvije godine truda, Sky Bridge 721 postaje najduži viseći pješački most na svijetu

 DENIS PAGAČ/
Tvrtka TAROS NOVA a.s. je za svog klijenta dovršila najduži viseći most na svijetu, koji je otvorio svoja vrata u Češkoj

Planinsko odmaralište Dolní Morava odlučilo je svojim posjetiteljima pružiti jedinstveno iskustvo. Viseći most prikladnog naziva Sky Bridge 721 prelazi dolinu 95 metara iznad tla i dugačak je 721 metar, piše ArchDaily.

image
DENIS PAGAČ/

Nakon dvije godine truda, Sky Bridge 721 otvara put bez presedana između neba i zemlje. S dužinom od 721 metra preuzima vodstvo i postaje najduži viseći pješački most na svijetu. Posjetiteljima nudi očaravajuće poglede okružene čistom prirodom u planinama Králský Sněžník. Sky Bridge 721 posjetiteljima pruža osjećaj kakav ne mogu doživjeti nigdje drugdje. Za kročiti na most potrebno je malo hrabrosti jer se na najvišoj točki iznad krajolika posjetitelji nalaze 95 metara iznad tla.

image
DENIS PAGAČ/
image
DENIS PAGAČ/
image
DENIS PAGAČ/
image
DENIS PAGAČ/

Više od poveznice između dva planinska grebena. Viseći most nalazi se samo nekoliko metara od Sky Walka i proteže se dolinom Mlýnský Potok od planinskog grebena Slamník do grebena Chlum. Na njega možete ući na 1.125 metara nadmorske visine, a sići na 1.135 metara nadmorske visine. Most je jedinstven tehnološki projekt u Češkoj. Nakon prelaska doline s druge strane mosta, svi posjetitelji imaju jedinstvenu priliku upoznati lokalnu prirodu i povijest.

image
DENIS PAGAČ/
image
DENIS PAGAČ/
image
DENIS PAGAČ/
image
DENIS PAGAČ/

Stoga je u suradnji s LESY ČR (Šume Republike Češke), općinom Dolní Morava i Muzejom čehoslovačkih utvrda od 1935. do 1938. godine izrađena originalna i poučna staza "Most vremena" s elementima proširene stvarnosti. Jedinstveno dizajnirana igra s 10 edukativnih panoa dotiče se tema zaštite prirode i posebice kretanja u njoj, povijesti i životne priče jedne obitelji iz Dolní Morave.

image
DENIS PAGAČ/
image
DENIS PAGAČ/
image
DENIS PAGAČ/

Sastavni dio igre je i svjetlosni fortifikacijski objekt na početku igre (tzv. kopač „řopík“), od kojeg nastavljate 2 km dugom označenom rutom s edukativnim panoima. Da biste dovršili igru, potrebno je posjedovati sada već uobičajeni pametni telefon i imati pristup internetu. Edukativni panoi sa zadacima raspoređeni su tematski i vremenski tako da se svaki posjetitelj nakon gotovo sat vremena lagane šetnje označenim stazama vrati u sadašnjost. Odnosno do polazišta kod kolibe Slaměnka.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
21. travanj 2024 11:17