POGLEDAJTE VIDEO

Nevjerojatni i prekrasni murali u rižinim poljima veličine i do 15 000 četvornih metara

 Colossal, Great Big Story]

Kao dio napora za revitalizaciju, selo Inakadate u Japanu odlučilo se za nov način poticanja turizma u svom gradu: umjetnost rižinih polja velikih razmjera. Koristeći sedam različitih vrsta riže kao svoju paletu boja, više od tisuću lokalnih volontera okuplja se svake godine kako bi pomogli u procesu sadnje. S vremenom su dizajni postali složeniji i sada privlače stotine tisuća turista svake godine, prenosi My Modern Met.

image
Colossal, Great Big Story
image
Colossal, Great Big Story

Svakog travnja održava se konferencija na kojoj se odlučuje o dizajnu za sljedeću godinu. Kada je tema postavljena, seoski dužnosnici izrađuju osnovne digitalne modele, koje potom lokalni učitelji likovnog usavršavaju u zamršene konceptualne crteže. Zatim se postavljaju markeri, mapirajući svaki crtež prije početka sadnje. Ovaj proces može trajati do tri mjeseca.

Svaki mural od 15.000 četvornih metara često slavi lokalnu baštinu i folklor, kao što je ovogodišnji dizajn, koji prikazuje legendu o Yamata no Orochi (zmija s osam rašlja) koja se suočava sa šintoističkim bogom mora i oluja, Susannom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
20. travanj 2024 11:13