ARHITEKTURA KOJA ODUŠEVLJAVA

Nije li ovo najljepša javna sauna na svijetu?

 Kuvio
Finska je nadaleko poznata po svojim saunama koje su opuštajuće, ali i dobre za naše zdravlje

U jednu od takvih vodimo vas i danas. Ova neobična sauna pod nazivom Löyly nalazi se u Finskoj, i to na samom rubu Baltičkog mora, a posebna je prvenstveno po svom zanimljivom geometrijskom dizajnu., ali i po tome što je javna.

Dizajn ove fantastično zamišljene saune potpisuje poznati finski arhitektonski studio Avanto Architects, a svojim zanimljivim izgledom više posjeća na umjetničku instalaciju. Naime, osim saune u prostoru se nalazi i popularni restoran čije dizajnersko uređenje potpisuje Joanna Laajisto Creative Studio.

Danas je sauna, kao i cijeli njezin kompleks, omiljeno okupljalište Finaca, ali i mnogih turista koji ondje mogu uživati u divnom dizanerskom interijeru. Osim moderno uređenih unutarnjih prostora, gosti imaju priliku boraviti u prirodnom okruženju sa spektakularnim pogledom na more koji ostavlja bez daha.

U cijelom interijeru, ali i vanjskom dijelu saune prevladavaju prirodni materijali, posebno drvo. Sav drveni materijal korišten za izgradnju ove javne saune potječe iz finskih šuma kojima se odgovorno i planski upravlja.

Izvor: dezeen.com

Foto: Kuvio

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
17. travanj 2024 19:46