ZAGREB

Noćni safari u Zoološkom vrtu. Ne propustite!

 DAMIR KRAJAČ/CROPIX
Do kraja lipnja građani se mogu uključiti u program koji im daje jedinstveni uvid u svijet životinja u sumrak te pod okriljem noći

U Zoološkom vrtu Grada Zagreba građani se petkom i subotom navečer do kraja lipnja mogu uključiti u Noćni safari, program koji im daje jedinstven uvid u svijet životinja u sumrak te pod okriljem noći. Noćni safari posjetiteljima Vrta omogućuje da poznate vizure dožive iz nove perspektive, te da životinje iz raznih dijelova svijeta promotre poput pravih istraživača.

image
Zoološki vrt Zagreb
image
Zoološki vrt Zagreb

Pod vodstvom edukatora sudionici Noćnog safarija obilaze mnogobrojne životinje među kojima su afrički lavovi, bizoni, morski lavovi, oriksi, crvene pande, tukani i otrovne žabe. Neke od tih životinja u mraku izoštravaju svoja osjetila, a neke bezbrižno tonu u san. Pustolovi svoje druženje okrunjuju uz logorsku vatru. Djeca izrađuju otiske šapa od gipsa, proučavaju izbliza neku živu životinju te slušaju mitove i legende u kojima fauna ima važnu ulogu. Pritom se na roštilju pripremaju hrenovke.

image
Zoološki vrt Zagreb

Noćni safari namijenjen je starijima od 7 godina. Svake večeri u programu može sudjelovati najviše 25 ljudi. Okupljanje je u 18.30 kraj kolnog ulaza u Zoološki vrt, tj. onog iz ulice Fakultetsko dobro. Program završava u 21 sat. Ulaznice za Noćni safari potrebno je kupiti unaprijed.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
02. svibanj 2023 12:43