BIG BERRY Kolpa River resort

Nova street art ulica usred prirode

 

Drugu godinu zaredom, BIG BERRY će spojiti uličnu umjetnost s prirodom. Kao mnoga druga turistička odmarališta u Sloveniji i Hrvatskoj, BIG BERRY Kolpa River resort otvara svoja vrata u travnju, ali otvara ih s velikim praskom! Devet slovenskih, srpskih i hrvatskih umjetnika stvarat će ulicu punu umjetnosti tijekom više od dva tjedna i tako oživjeti ikonične BIG BERRY kućice.

BIG BERRY Kolpa River resort - neki to zovu glamping, ali to je ustvari puno više - to je prva i najvažnija BIG BERRY destinacija jer igra važnu ulogu kao mjesto gdje se rađaju ideje i gdje se testiraju razne turističke inovacije.

Jedan od najvažnijih, najšarenijih i najbolje prihvaćenih projekata je BB Art Colony - u travnju 2018., osam međunarodnih umjetnika iz Slovenije, Španjolske i Hrvatske po prvi put su stvorili ukupno 143 m2 slika i uspješno preselili uličnu umjetnost u netaknutu prirodu kraj Kupe i u BIG BERRY Wies u Austriji. Ovakva umjetnička djela ubrzo su postala zaštitni znak BIG BERRY kućica.

To je razlog zašto će sezona 2019. također početi ovim projektom, a novi umjetnici bit će odgovorni za novi preobražaj i naslikat će još više murala. Ove godine BIG BERRY ima čast ugostiti devet umjetnika iz Hrvatske, Srbije i Slovenije. Anja Polh, Dejan Kralj, Marko Rop, Meta Wraber, Monika Lang, Nastja Mezek, Taja Sever - kukamkuro, Tea Jurišić - Kvar illustrations i Teja Ideja - Teja Kleč umjetnički su mađioničari koji će prikazati pravu prirodu BIG BERRY-ja kao magične i sanjive zemlje ispunjene ljubavlju, luksuzom slobode, hedonizmom i čudesnim stvorenjima.

Oni će stvoriti novu umjetničku ulicu kraj rijeke Kupe. Cijeli kreativni proces bit će otvoren za javnost od 5. do 19. travnja pa dođite, vidite, budite nadahnuti i uživajte u predivnoj Beloj krajini dok ste tamo. No, ova će jedinstvena umjetnička djela ostati kod nas tijekom cijele sezone.

Ako se pitate što se dogodilo s prošlogodišnjim muralima - ne brinite se, 143 m2 umjetnosti koju su stvorili Maja Biondić, Ninja Tiger, Pekmezmed - Ines Milčić, ojoMAGico - Jadranka Lacković, Cristina Ramirez Bueno, Tifanirubi - Sanja Stojković, Rina Barbarić, Nina Urh i Maja Biondić već žive svoj novi život - od turneja po raznim konferencijama i događajima, divnog provoda u drugim BIG BERRY destinacijama do priprema za otkrivanje svoje ljepote u muzejima.

Lako su se BIG BERRY kućice teškom mukom odvojile od svojih prvih murala, čini se da uzbuđeno iščekuju upoznavanje sa svojim novim umjetnicima, pričama iza murala i svim onim čudesnim stvorenjima koja će s njima podijeliti sva divna iskustva, ljude iz cijelog svijeta, nove ljubavi, dječji smijeh, znatiželjne ljubimce, mirne večeri i promjene godišnjih doba.

Novi preobražaj službeno može početi!

Više na: BIG BERRY Kolpa River resort

Foto: Foto: Joao Sousa

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. travanj 2024 13:59