100 POSTO HRVATSKO

Osmislili su ga u koroni, a pokazao se idealnim za privatne vrtove jer produljuje sezonu na otvorenom

 KUPOLE.HR/
WizDome gazebo je prvi proizvod zagrebačke tvrtke Kupole koji je namijenjen za maloprodaju

O hrvatskim geodezijskim kupolama zagrebačke tvrtke Kupole koja posluje već više od deset godina, a koju su osnovali prijatelji Marko Matošić, inače osnivač kluba Močvara, i producent Jakša Borić, pisali su gotovo svi mediji. U njihovim kupolama sigurno ste već boravili na Adventu ili nekom glazbenom festivalu, a osmislili su i u prvu hrvatsku luksuznu glamping kupolu Kingdome, koja je zamišljena kao montažni objekt za turistički smještaj. A onda su u koroni, kad se pokazala potreba za odvajanjem manjih grupa ljudi, osmislili i drveni WizDome gazebo.

image
Davor Zupičić

WizDome se ubrzo pokazao odličnim rješenjem za hotele, plaže i restorane, a ujedno je i prvi njihov proizvod koji je namijenjen za maloprodaju, odnosno za privatne kupce te je idealan za vrtove, dvorišta.... Nedavno su ga predstavljali i na Zagreb Design Weeku koji je održan na Zagrebačkom velesajmu.

image
MATIJA VURI/

Oblik WizDome gazeba, opisuju, bazira se na peterokutnom tlocrtu. Sam prostor je na jedan suptilan način ograđen vertikalnim gredicama što s jedne strane omogućuje privatnost, a s druge komunikaciju s okolinom.

- WizDome gazebo ručno je rađen proizvod hrvatske proizvodnje u čijoj se izradi pazi na kvalitetu svakog uključenog elementa. Sama konstrukcija radi se od drva johe ili ariša dok su podovi dostupni u materijalu jela i ariš. Proizvod je dostupan u jednoj veličini, a svi dodaci poput poda, tekstilnih ili drvenih trokuta mogu se dodatno naručiti kad to poželite - kažu iz tvrtke Kupole.

image
BOJAN HARON MARKIČEVIĆ/

Dimenzije složenog proizvoda iznose 350 x 350 x 290 cm, a zamišljen je i izveden tako da je vrlo jednostavan za transport i montažu, koja se obavlja u 30-ak minuta, bez potrebnog tehničkog iskustva. WizDome može primiti šest do osam ljudi u sjedećoj verziji, a zanimljiv dodatak koji upotpunjuje priču je kutna garnitura koja prati linije peterokuta te se jednostavnom rotacijom može pretvoriti u krevet za dvoje.

image
KUPOLE.HR/

Kreiran je i WizDome Winter s PVC pokrovom, koji je idealan u ovom prijelaznom razdoblju za produljenje sezone boravka na otvorenom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
16. travanj 2024 03:42