osječke ljetne noći

Pannonian Challenge: 21. izdanje jednog od najboljih europskih festivala ekstremnog sporta

Samir Kurtagić
Izložba ekstremnih fotografija i PC balkon najavit će 21. izdanje festivala

Budući da je prva ovogodišnja Osječka ljetna noć u lipnju otkazana zbog aktualne pandemije koronavirusa, u srpnju je pronađena prava alternativa koja će u ovim ekstremnim uvjetima odgovarati svim mjerama epidemiološke zaštite. Naime, ovog petka (31. srpnja) pod sloganom “balkON gužva je OFF” održat će se tradicionalna manifestacija koja je ove godine interaktivnija i inkluzivnija no ikad, koja Osječane poziva da u svojim domovima, na terasama i balkonima stvore najzabavniju atmosferu ljetne noći. U svemu tome, kao regionalni predvodnik alternativnog i ekstremnog, izvanrednoj Osječkoj ljetnoj noći doprinijet će i Pannonian Challenge koji će u svom stilu urediti najpoznatiji osječki balkon kina Urania koje podržava ovo kulturno događanje u okviru projekta “Cultural Hub for Curious Minds“ i uz urbanu glazbenu podlogu svojim sugrađanima ponuditi izložbu fotografija ekstremnog sporta u prostranom Sakuntala parku s početkom u 20 sati.

image
Samir Kurtagić

Sve to poslužit će kao savršena najava 21. izdanja jednog od najboljih europskih festivala ekstremnog sporta, koji u starom i dobro poznatom terminu od 12. do 16. kolovoza donosi nove, virtualne doživljaje. Tako će obitelj Pannonian Challengea na OLJN-u predstavljati svi starosjedioci koji su festival doveli do svjetske razine na kojoj je danas, a predvodit će ih domaćin izložbe “Retrospektive Pannoniana” Samir Kurtagić, koji je s kolegama fotografima – Marinom Lončarom, Marinom Stuparom, Dubravkom Milinkovićem i Nikolom Predovićem, ovjekovječio ljude Pannonian Challengea i vratolomije koje oduzimaju dah u izvedbi vrhunskih BMX vozača, skatera i rolera tijekom 20 godina postojanja festivala. Izložba će biti otvorena od petka do nedjelje (31.07. – 02.08., 07.08. – 09.08. te 14.08. – 16.08.), a posjetitelje će podsjećati na sve što je Pannonian prošao u svojih prvih 20 godina.

image
Samir Kurtagić

PC balkon će biti najglasniji u gradu, a s pogledom na Sakuntala park donijet će novu dimenziju vrućoj ljetnoj noći u kojoj će se Osječani i njihovi gosti samim pogledom na ekstremne fotografije ispuniti adrenalinom, iako će biti u opuštenoj šetnji. Sinergija PC balkona i izložbe fotografija simbolično dokazuje kako se Pannonian Challenge prilagodio preporučenim mjerama epidemiološke zaštite, stoga niti nakon 20 godina ne posustaje te nastavlja na lijevu obalu Drave privlačiti najbolje ekstremne sportaše.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
21. travanj 2024 16:08