U tren oka

Pet jeftinih i brzih načina za preuređenje vrtnih terasa i osvježavanje prostora

 KATARZYNABIALASIEWICZ/GETTY IMAGES/ISTOCKPHOTO
Kako je ljeto već na pomolu, mnogi će vlasnici kuća nastojati pripremiti svoje vanjske prostore za toplije mjesece, uključujući lijepo uređenje svojih terasa

Kako biste bili sigurni da su terase spremne za ljetne mjesece, donosimo pet brzih i povoljnih savjeta za pripremu područja.

1. Počnite s dobrim čišćenjem

Iznimno je važno temeljito očistiti terase i podove, čak i ako su nedavno korišteni. Za početak, uklonite sav nered, prljavštinu i ostatke dobrim čišćenjem. Sljedeće je rješavanje mrlja, prljavštine i zaraslog korova.

Počupajte sav korov koji je izrastao između ploča terase, pometite lišće i prljavštinu s poda i obrežite izraslo grmlje.

Na kraju, operite terasu mlaznicom i tekućinom za pranje posuđa, ili posebnim sredstvom za čišćenje prije nego što je pustite da se osuši.

image
PIOVESEMPRE/GETTY IMAGES/ISTOCKPHOTO

2. Uljepšajte prostor

Ako planirate dotjerati terasu, važno je da prostor bude udoban, što znači da je dobar prostor za sjedenje idealan.

Možete dodati malo luksuza s ukrasnim jastučićima i jastucima. Pobrinite se da imate čvrste materijale za svoj stol, poput pruća i ratana, jer se oni neće saviti, iskriviti ili istrunuti, čak ni u zimskim mjesecima.

Dok uljepšavate svoju terasu, važno je osigurati odgovarajuće podove. Birajte izdržljive vanjske pločice ili pod za svoje potrebe.

Preporučuju se porculanske pločice s efektom kamena za elegantan izgled. Ako želite posebniji izgled za svoju terasu, isprobajte antracit pločice od lava kamena.

Prema riječima stručnjaka, lava stone je veliki trend ovog ljeta i može pomoći u stvaranju opuštajućeg ambijenta s odgovarajućom rasvjetom.

image
LINDA RAYMOND/GETTY IMAGES

3. Uključite uređenje okoliša

Uređenje krajolika sjajan je način da pomladite terasu i vrtni prostor.

Povišene granice dobar su način za dodavanje dubine i teksture, dok ugradnja besprijekorne staze od terase do ostatka vrta može pomoći da se sve poveže.

4. Eksperimentirajte s rasvjetom

S obzirom na to da se na terasama i vanjskim prostorima uživa dugo u noć ljeti, važno je da imate odgovarajuću rasvjetu za zabavu gostiju i stvaranje lijepog ambijenta u vrtu.

Jednostavni trikovi, kao što su vanjske svjetiljke na žici obješene na ograde i drveće, zaista mogu pomoći, ali nemojte se bojati eksperimentirati s rasvjetom.

Ako je vaša terasa u manjem prostoru, pokušajte stvoriti više svjetla vješanjem vanjskih ogledala na okolne zidove i ograde, kako biste stvorili iluziju većeg i šireg prostora.

5. Dodajte biljke

Dodavanje svježeg bilja u posudi na terase i podove može stvarno ugodan prostor. Svakako eksperimentirajte s posudama ispunjenim grmljem, biljem, pa čak i drvećem.

Ako nemate vremena, ne morate se previše mučiti, viseća košara ili nekoliko posuda s cvijećem uz prednje stepenice poslužit će.

Posljednji, ali važan korak za povezivanje svega je redovito košenje vašeg travnjaka. Dobro njegovan travnjak završni je detalj za stvaranje vaše savršene terase ovog ljeta.

Ali, ne zaboravite održavati travnjak tijekom ljetnih vrućina, tako ćete izbjeći njegovo isušivanje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
15. travanj 2024 11:08