Art park na Ribnjaku

Predah od gradske gužve: U najljepšoj gradskoj hladovini zagrebačkog Ribnjaka

 ERNEST MAZAREKIĆ
Jeste li već posjetili street art galeriju Art parka na Ribnjaku? Jedinstvena u svojoj formi, street art galerija na otvorenome nudi vrhunske radove domaćih umjetnika koje ne možete sresti nigdje drugdje, ali i štošta drugo ovog tjedna

U najljepšoj gradskoj hladovini zagrebačkog Ribnjaka projekt Art park uspješno ostvaruje svoje peto izdanje nudeći raznovrstan svakodnevni program. U tom rasporedu posebnu ulogu ima jedinstvena street art galerija na otvorenome, koja se nudi kao dobar umjetnički kutak za predah od gradske gužve.

image
ERNEST MAZAREKIĆ

Svi posjetitelji imaju priliku upoznati „Kauboje, pištolje i feminizam” Marina Remića, odmoriti se na „Ćilimima za chill” Tihomira Krkleca Afrike ili pitati „Crvenu Sonju” Borisa Bare što ima novo s pandemijom, jer ona je tu da nas sačuva od „drugog vala”. Sramežljivo iz krošanja drveća odozgo sve promatraju reciklirane skulpture Ive Gašparića i Borisa Bare koje do izražaja dolaze tijekom ljetnih večeri u Art parku kada poprimaju obrise planeta.

image
ERNEST MAZAREKIĆ

Važne teme zaštite okoliša, ali i životinja, obilježit će tjedan koji je pred nama. U suradnji sa Zelenom akcijom u Art parku će se 15. srpnja obilježiti „Srpanj bez plastike”.

Kroz aktivnosti u tri slijeda – Radionicu kreativnog razmišljanja i izrade predmeta od iskorištene jednokratne plastike (19 h), performans „Plastična večera” (20.30 h) i projekciju filma „Story of plastic” (21.15 h) – skrenut će se pozornost na globalni problem zagađenja plastikom.

image
ERNEST MAZAREKIĆ

Teme pomoći životinjama dotaknut će se Pasje Poopodne, zakazano za 16. srpnja od 18 sati nadalje. Projekti Pasica kasica, DasPas i Rokove borovnice ujedinjeni u organizaciji prvog pravog tuluma za peseke omogućit će nezaboravno popodne za prave njuške. Uz pomno biranu glazbu za pasje uši, bit će tu vau sladoleda od borovnica, prvi pasji photo-wall te bazen u kojem će se moći rashladiti sve vruće šapice. Novac od kupnje ilustracija Pasice kasice te DasPas proizvoda donirat će se najpotrebitijim azilima diljem Hrvatske.

image
ERNEST MAZAREKIĆ

Priču o održivosti i urbanom kompostiranju ispričat će novi multidisciplinarni umjetnički projekt Crystal Clean, koji će u periodu od 16. do 19. srpnja u Art parku intervenirati u formi starog vojnog sanduka prenamijenjenog za kompostiranje, gdje će svi moći zbrinuti svoje otpatke od voća i povrća. Tijekom intervencije autorice će svakodnevno biti dostupne za razgovor od 18 sati nadalje.

image
ERNEST MAZAREKIĆ

Večeras, 13. srpnja posjetitelje očekuje „Dobar dokumentarac ponedjeljkom”, a na rasporedu je hrvatski skate film „Tabula Rasa” autora Raula Žgombe, dok u utorak 14. srpnja mališani imaju prednost – gostuje interaktivni likovno-kazališni događaj centra KNAP „Bit će kako vi kažete”. Početak vikenda, petak 17. srpnja, obilježit će prvi Pipi pool party, kada će se livada Art parka pretvoriti u plažu na kojoj će Leo Hekman a.k.a D-Gree birati najfinije ljetne tonove kako bi svi posjetitelji imali priliku „otići na more”. U subotu nas očekuje koncert dua Cura i dečko, a tjedan će završiti kvizom opće kulture.

image
BORUT PLANINC

Projekt se održava uz svesrdnu podršku Turističke zajednice grada Zagreba, Grada Zagreba te podršku prijatelja i sponzora festivala kao što su Pivovara Medvedgrad, Pipi, Badel, Jamnica, JUB boje, Graffitishop.hr, HSM informatika, Acer, dm, Next Bike, Fraktura, Floraart.

Više informacija pratite putem www.artparkzagreb.com te službenog FB / IG profila.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. travanj 2024 23:24