U POSJETU

Romantika ili avanturizam? Zašto ne oboje!

Šatori tvrtke Glamp@Camp u Biogradu na Moru. Bračni par Jagar govori kako je nastalo mjesto za odmor, u šumi, na 300 metara udaljenosti od plaže.

Čitajući prije nekoliko godina o glamping šatorima postavljenim na krov zgrade u New Yorku, 37-godišnju ekonomisticu Stanku Jagar ideja je oduševila.

- Već dulji period suprug i ja bili smo u potrazi za lokacijom za vlastiti kamp te sam se bavila istraživanjem trendova smještajnih objekata koji su namijenjeni kampovima. Spoznajući da je ponuda proizvođača glamping šatora bogata, odlučila sam postaviti šatore u postojećem kampu Park Soline - otkriva vlasnica tvrtke Glamp@Camp. Glamping oaza unutar postojećeg kampa Park Soline, koji krase četiri zvjezdice, za bračni par Jagar pokazala se kao savršena uvertira u ostvarenje sna o vlastitom kampu.

BROJNI TURISTI

Smješteni u Biogradu na Moru, usred šume, na 300-tinjak metara udaljenosti od plaže Soline, ovi posebni šatori oduševljavaju turiste.

- Gosti koji su noćili u šatorima za vrijeme nevremena svoje iskustvo prepričavaju s posebnim ushitom - otkriva nam Stanka pojašnjavajući kako je doživljaj kiše ili gledanja zvjezdanog neba u šatoru usred šume primjer povratka prirodi bez odricanja od komfora. A kako udobnosti ne bi nedostajalo, o mnogočemu se mislilo pri uređenju samih šatora. Vlasnici su željeli da šatori nude spoj estetike i funkcionalnosti, uz kvalitetu materijala i same konstrukcije. Navedene karakteristike zadovoljili su šatori nizozemske tvrtke Outstanding tents koji nude dvije odvojene spavaonice. Kad govorimo o šatorskoj konstrukciji, ona je sačinjena od drvenih stupova vezanih pocinčanim čeličnim spojnim elementima. Konstrukcija i drvena podnica usidrene su u tlo na pilotima od otporna drveta.

Krov je sačinjen od drvene osnove i prekriven visokokvalitetnom ceradom tamnozelene boje. S bočnih strana ovješeno je vatrootporno platno krem boje, koje zapravo formira zidove i strop šatora, a zračni prostor između platna i cerade omogućava prirodnu cirkulaciju zagrijanog zraka, a time i ugodnu temperaturu u interijeru. Kod visokih temperatura ovaj luksuzni šator omogućava i rashlađivanje klima uređajem.

DVIJE SOBE

U 35 šatorskih kvadrata smjestila se blagovaonica s kuhinjom, bračna soba te još jedna spavaonica s krevetima na kat. Blagovaonski stol može ugostiti šestero ljudi, a kuhinja je potpuno opremljena za pripremanje obroka. I kod uređenja kupaonice polagalo se računa na funkcionalnost i estetiku - drvenih je elemenata, ali s tuš kabinom, umivaonikom i toaletom izrađenima u kombinaciji stakla i keramike. Uz miris drva koji se širi interijerom i ugodan osjećaj koji pruža kombinacija prirode i udobnosti, gosti vole i natkrivenu terasu na kojoj se rado druže.

Foto: Luka Gerlanc / Hanza Media

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
17. travanj 2024 19:19