Neizmjerna ljepota!

Ružičasta čarolija japanske trešnje koju barem jednom u životu treba doživjeti

Instagram @tsumizo
Grad Kawaza ima više od 8 tisuća zasađenih stabala japanske trešnje koja privlače brojne turiste u rano proljeće

Japan je zemlja u kojoj zanimljivosti ne nedostaje. Toliko je drugačiji od svega što znamo da ga barem jednom u životu treba posjetiti. Osim vlakova koji prosječno kasne svega 18 sekundi, zanimljivih ljudi i običaja, Japan privlači pažnju prirodnim ljepotama koje doslovno ostavljaju bez daha. Jedna od njih je i japanska trešnja.

U Japanu sezona cvatnje japanskih trešanja, poseban je događaj, a jedan od prvih gradova koji se pretvara u ružičastu čaroliju je grad Kawazu udaljen tri sata vožnje vlakom od Tokija. Stabla trešnje Kawazu-zakura poznata su po svom ranom i dugom cvjetanju za razliku od stabala Somei-yoshino trešnje, čiji cvjetovi opadaju brzo nakon cvata. Tako ovi divni mali ružičasti cvjetići krase stabla punih mjesec dana. Legenda kaže da je Kawazu-zakura trešnja slučajno otkrivena i potom uzgojena u gradu Kawazu davne 1955. godine.

Grad Kawaza ima više od 8 tisuća zasađenih stabala ove trešnje, koja privlači brojne turiste u rano proljeće, najfotogeničnije doba godine, na "Kawazu Cherry Blossom Festival", koji se svake godine održava od sredine veljače do sredine ožujka.

Redovi stabala trešnje tvore šetnicu dugu 4 kilometara duž dijela rijeke Kawazu, bojeći cijeli grad u ružičasto. Divan prizor!

Planirate li posjet Japanu i ovom malom čudu prirode, informacije potražite na poveznici.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
22. travanj 2024 15:20