Pripreme za sezonu

Samo jedna stvar u okućnici može povećati vrijednost apartmana za sedam posto

Bazen iz serije Lay Z Spa Santorini

 BESTWAY HRVATSKA
Standardi posjetitelja se iz godine u godinu podižu pa tako domaćini moraju prilagoditi smještaj dostojan zahtjevnom gostu

Sezona, o kojoj nam puno toga ovisi, je iza ugla. Već se lagano čuju razgovori o tome može li ova nadmašiti prethodnu, što očekivati s obzirom na aktualnu situaciju u Europi i hoće li druge mediteranske države oduzeti dio „kolača“ Hrvatskoj.

Ohrabruju statistike Hrvatske turističke zajednice s početka ove godine kada je samo u siječnju 2022. ostvareno 89 više dolazaka i 71 posto više noćenja nego 2021. godine.

Iznajmljivača je puno, a standardi posjetitelja se iz godine u godinu podižu pa tako domaćini moraju prilagoditi smještaj dostojan zahtjevnom gostu. No, kako pratiti trendove i povećati privlačnost nekretnine? Ono po čemu ćete se istaknuti su sitnice i detalji na koje drugi najmodavci nisu mislili.

Donosimo vam pet trikova uz koje će vaši apartmani tijekom godine biti traženi, a gosti zadovoljni.

Mislite na prvi dojam

Skrenite lijevo, zatim desno pa ravno, a nakon sto metara slijedi vaše odredište. GPS je odradio svoje, a gosti su upravo parkirali ispred vaše ograde. Dok na ulici čekaju da se pojavi domaćin, proučavaju ulicu, dvorište, kuću i njezin krajolik – prve stvari koje opaze kada stignu do apartmana koji će na kratko vrijeme zamijeniti njihov dom. Ako već u startu zamijete neurednu okućnicu, vaše kašnjenje ili pak nemogućnost parkiranja automobila u dvorište, postoji vjerojatnost da ćete ostaviti loš prvi dojam.

image

Ilustracija

BOŽO RADIĆ/CROPIX

Zato je važno da goste dočekate kao kad iščekujete prijatelja, uz mali poklon dobrodošlice i s osmijehom na licu. Oslobodite im parkirno mjesto tako da mogu bezbrižno otići na izlet ili na plažu sigurni da će ih njihovo vozilo dočekati na istome mjestu na kojem su ga ostavili. Ponudite se kod nošenja prtljage te im odmah izrecitirajte ili zapišite lozinku za spajanje na internet, danas neophodan dio ponude smještaja. Posebice pojavom digitalnih nomada, na koje također možete misliti postavljanjem dodatnog stola i radnog stolca za bezbrižan rad iz apartmana. Pokažite im da ste razmišljali o njihovim potrebama i tako povećajte vrijednost vašeg smještaja.

Nabavite brošure i karte

Premda putovanja ne možemo zamisliti bez pametnih telefona i GPS-a, neki gosti preferiraju tradicionalan način snalaženja u prostoru. Posebno stariji turisti koji će radije u ruke uzeti papirnatu kartu i iz nje iščitati svoju lokaciju, nego se gnjaviti modernim tehnologijama. Mislite i na njih. U apartmanu im osigurajte kutak samo za brošure, karte, vizitke i letke. Učinit ćete uslugu njima, ali i sebi, jer nećete morati odgovarati na mnoštvo pitanja koja gosti nerijetko postavljaju; odakle naručiti hranu, gdje je najbliži kafić u odnosu na smještaj, gdje unajmiti auto, koji broj nazvati u slučaju zdravstvenog problema ili pak što napraviti uslijed zaraze virusom – vi im pripremite sve odgovore.

Pripremite kućanske aparate

Peteročlana obitelj odabrala je vaš smještaj za odmor u kojem nema perilice za suđe. Djeca prljaju posuđe čim stignu, a roditeljima odmor djeluje kao agonija. Pranje tanjura „na ruke” je prava gnjavaža, posebno kada je velika obitelj u pitanju, pa je dobro ako apartman sadrži kućanske aparate koji će zamijeniti ručno pranje. Štoviše, neki ljudi prilikom odabira apartmana traže isključivo onaj s tehnologijom koja će im olakšati odmor, a ako ju vi imate u ponudi, povećava se vjerojatnost da odaberu vaš smještaj.

image

Ilustracija

JURE MISKOVIĆ/CROPIX

Osim perilice posuđa, povećat ćete vrijednost apartmana ako ga opremite i glačalom, perilicom rublja, kuhalom za vodu, sušilicom rublja, mikrovalnom pećnicu, sušilom za kosu, i drugim sličnim kućanskim uređajima.

Napravite oazu za sunčanje

Nekim gostima odmor predstavlja cjelodnevno izležavanje u smještaju. Takvi posjetitelji najradije unajme čitavu kuću samo za sebe i tijekom ljeta uživaju u njezinim blagodatima; zelenoj svježe pokošenoj travi, udobnim vanjskim naslonjačima za dugo ispijanje hladne limunade, velikoj krošnji koja donosi hlad sve dok lagani ljetni povjetarac suši kaplje znoje sa čela.

Navedeni užitak može poboljšati samo jedna stvar – montažni bazen, u koji mogu bezbrižno uskočiti kada vrućina postane nepodnošljiva. U odnosu na ugrađene bazene, montažni su logistički i financijski manje zahtjevni za postavljanje i održavanje pa su odličan odabir za brzo ljetno osvježenje. Vrtni bazeni proizvođača Bestway, međunarodnog brenda koji bazene prodaje i na hrvatskom tržištu, popularni su među iznajmljivačima jer po povoljnoj cijeni stvaraju dojam luksuza kod kuće za odmor, a, osim toga, predstavljaju i pravo ljetno osvježenje. Mogu se pronaći različitih oblika, dimenzija, filtera i sastava, a postavljaju se i rastavljaju napuhavanjem ili jednostavnim sklapanjem i rasklapanjem metalne konstrukcije, za što je potrebno malo vremena.

image

Bazen iz serije Swim Vista

BESTWAY HRVATSKA

Ovaj luksuzan vrtni ukras predstavlja dodatnu vrijednost vaše kuće za odmor, a HouseLogic study, skupina eksperta za dijeljenje savjeta o kupnji i prodaji nekretnina, navodi da bazen povećava vrijednost nekretnine za otprilike sedam posto. Dodatan plus je što poboljšava cjelokupni dojam o smještaju jer dodaje dašak glamura, a oduševit će sve goste, posebno one najmlađe.

Za najmlađe posjetitelje pripremite bazene na napuhavanje. Veličinu odaberite ovisno o tome koliko prostora imate na raspolaganju, a izgled vrtnog dodatka pokušajte uklopite u već postojeći eksterijer. Na raspolaganju imate širok izbor malih i velikih bazena na napuhavanje, različitih kategorija i uzoraka.

U Bestway Hrvatska možete pronaći bazen dug i do deset metara u koji će stati cijela obitelj pa čak i dodatni rekviziti poput luftića i madraca za putanje. Mislite i na bazensku opremu i njegovo održavanje da voda posjetiteljima tijekom cijelog odmora bude čista i ugodna kako se oni ne bi morali zamarati time. Neki dijelovi su neizostavni kao što su podloga, filteri, pumpa, kuglice ili kvarcni pijesak za filtriranje, pokrivala ili oprema za čišćenje bazena, a u Bestwayu potražite svu opremu koja vam je potrebna za uživanje u ljetnim mjesecima. Cijelu ponudu možete pogledati na web trgovini Bestway Hrvatska.

image

Bazen iz serije Comfort Jet

BESTWAY HRVATSKA

No, i odrasli vole bućkati noge u vodi dok vani prži sunce. I njima uljepšajte ljeto odabirom ovog kućnog wellness centra. Dovoljno je da raščistite terasu ili pak pronađete malo mjesta u dvorištu i postavite masažni bazen koji će gostima djelovati kao osobni spa tretman.

Oproštajno druženje

Bilo da su odsjeli dva ili dvadeset dana, svakom gostu pokažite da vam je stalo jer je odabrao vaš apartman. S nekim se pak turistima posebno teško rastati jer ste razvili prijateljstvo svjesni da se nećete vidjeti narednih godinu dana, a možda i više. Zato im pripremite oproštajno druženje u vrtu pokraj bazena te im ponudite domaće specijalitete koje ste sami proizveli ili uzgojili. Ovakav mali znak pažnje će zauvijek zapamtiti, a prijateljima će odmah pri povratku s putovanja prepričati dojmove. Malo vašeg angažmana povećat će vrijednost vašeg smještaja, a umjesto apartmana, sjećat će se vas, domaćina koji je napravio oproštajno druženje za omiljene goste.


Sponzorirani sadržaj nastao u suradnji s Bestway Hrvatska.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
20. travanj 2024 02:49