ŠTETE ZDRAVLJU

Sezona je opasnih krpelja! Zaštitite sebe i svoj dom uz ovu mirišljavu prirodnu smjesu

 /SHUTTERSTOCK

Priroda se budi, a s njome, na žalost i krpelji koji mogu biti jako opasni za ljude i životinje. Kako biste se obranili od ovih napasnika pomiješajte ova dva sastojka i nikada vas više neće dodirnuti.

Krpelji mogu izazvati ozbiljne zdravstvene komplikacije i stoga ih ne treba podcjenjivati. Zahvaljujući Newsy portalu, savjetovat ćemo vas kako da se efikasno zaštitite od njih.

Recept za efikasnu domaću mješavinu za krpelje

50 ml ulja – može biti kokosovo, sezamovo, laneno

30 kapi eteričnog ulja geranijuma

Pristup:

Dodajte odmjerenu količinu ulja i eteričnog ulja u bočicu s raspršivačem, zatvorite čep i protresite bočicu. Nanesite na kožu prije svake šetnje.

Šta odbija krpelje?

Postoje i drugi repelenti za krpelje.

Ne vole miris nekih biljaka i stoga ih vrijedi koristiti za pripremu infuzija koje se mogu prskati i po koži i po odjeći. Oni su, na primjer: ružmarin, menta, lavanda.

Začinsko bilje samo prelijte malom količinom kipuće vode i nakon 20 minuta procijedite. Ulijte u bocu sa raspršivačem i poprskajte prije odlaska. Ovo bilje također vrijedi imati u vrtu, na terasi ili balkonu kako bi se insekti držali dalje od njih. Miris lavande je ugodan, pa će vam takve biljke u vašem okruženju omogućiti da spojite ugodno s korisnim.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
16. travanj 2024 13:59