Van svake pameti!

Supružnici sagradili repliku Keopsove piramide u dvorištu: Visoka je 13 metara, a ima i sarkofag

 Andrej i Viktorija Vakruševa
Par je želio da piramida bude što autentičnija tako da su rekreirali i podzemne odaje i sarkofag

Nekoliko kilometara nedaleko od Sankt Peterburga, u selu Istinka, bračni par Andrej i Viktorija Vakruševa odlučili su se na jedan jako neobičan potez, a to je sagraditi repliku najveće egipatske piramide, one u Gizi. Par je želio da piramida bude što autentičnija tako da su rekreirali i podzemne odaje i sarkofag.

Kako navode ruski mediji Andrej i Viktorija oduvijek su bili fascinirani drevnim Egiptom pa su nebrojeno puta bili u posjeti Gizi i sami su se mogli uvjeriti u izgled prave piramide do u najsitnije detalje pa su se tako po povratku s jednog od svojih putovanja odlučili u svome selu sagraditi repliku Keopsove piramide.

image
Andrej i Viktorija Vakruševa

U njihovom dvorištu nalazi se piramida u omjeru 19:1 u usporedbi s onom pravom, što bi bila visina od 9 metara s bočnim stranama od 13 metara. Za izgradnju piramide utrošeno je čak 400 tona betona, a projekt još nije dovršen. Točnije, unutrašnjost piramide još nije realizirana na način na koji su vlasnici to zamislili. Iako će do završetka samog projekta proći još neko vrijeme vlasnici već naplaćuju ulaz znatiželjnim turistima koji žele provesti svoje vrijeme unutar priramide i istražiti ju ili samo malo odmoriti u ovoj neobičnoj građevini.

image
Andrej i Viktorija Vakruševa

Supružnici ne namjeravaju stati na ovom projektu, tako kažu dostupne informacije, navodno već sada prave nacrt za egipatski hram koji će biti povezan s piramidom pomoću podzemnog tunela.

Pogledajte VIDEO!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. siječanj 2021 09:38