IDEMO U SVEMIR

Svemirski hoteli postaju stvarnost: Pogledajte kako će izgledati odmor izvan našeg planeta

 Gateway Foundation
Ovaj ambiciozni projekt izradit će Orbital Assembly Corporation, tvrtka koju je osnovala Gateway Foundation

Pretpostavljamo da će se vaš popis želja malo produžiti kad vidite ovaj nevjerojatni svemirski hotel. Svemirska stanica Voyager Class bit će prvi turistički smještaj u svemiru, a predviđena je za prijevoz približno 400 putnika. Hotel uključuje 24 povezana modula duž rotacijskog kotača, shemu koja pomaže prilagoditi razinu umjetne gravitacije povećanjem ili smanjenjem brzine rotacije. Osim soba s pogledom na zemaljsku kuglu, hotel će također sadržavati restorane, spa i kino.

image
Gateway Foundation
image
Gateway Foundation
image
Gateway Foundation

Ovaj ambiciozni projekt izradit će Orbital Assembly Corporation, tvrtka koju je osnovala Gateway Foundation (gatewayspace). OAC je stvoren kao sredstvo za daljnje planove kolonizacije svemira. Iako stanica Voyager možda nije stalna kolonija, to je zasigurno velik korak prema budućnosti života izvan Zemlje. My modern met prenosi da se OAC nada da će dovršiti izgradnju svemirske stanice i započeti s uslugom za hrabre putnike do 2027. godine.

image
Gateway Foundation
image
Gateway Foundation
image
Gateway Foundation

Ranije izvještavanje o projektu planiralo je lansiranje 2025. godine, ali osnivači objašnjavaju da je pandemija COVID-19 prouzročila neka značajna kašnjenja. Ovaj hotel također je ranije bio pod drugim imenom - stanica Von Braun. John Blincow iz zaklade Gateway objašnjava da je dizajn hotela nadahnut ranijim konceptima Wernhera von Brauna.

image
Gateway Foundation
image
Gateway Foundation

Ovaj zrakoplovni inženjer bio je uključen u razvoj raketa za nacističku stranku i bio je sveukupno kontroverzna figura.- Stanica zapravo nije o njemu. Temelji se na njegovom dizajnu i sviđa nam se njegov doprinos znanosti i svemiru - kaže Blincow. - Ali znate, Voyager Station puno je više od toga. To je stvar budućnosti. A mi želimo ime koje ne vuče neku prošlost za sobom.

image
Gateway Foundation

Tim Alatorre, arhitekt u OAC-u, opisuje da, iako su se ime i vremenska linija promijenili, krajnji cilj ostaje isti - stvoriti kulturu zvjezdanih brodova gdje ljudi odlaze u svemir i žive u svemiru.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
16. travanj 2024 19:48